Maarten Huisman: Gerbera Galore

Maarten Huisman: Gerbera Galore

Een weblog van Maarten Huisman, Botanical personality en online host bij Flower Circus. Hij schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Hou je vast, want ik ga je meenemen op een bloemrijke reis door de kassen van Florein Gerbera’s , waar passie voor bloemen centraal staat!

Vorige week had ik de kans om een kijkje te nemen in de prachtige wereld van Florein Gerbera, een familiebedrijf dat al meer dan 25 jaar de mooiste gerbera's kweekt. Met een start in 1998 zijn ze uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf, en dat mag je best letterlijk nemen!

Bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen door het gouden team van Florein. Ik voelde me meteen ontzettend welkom! Sinds 1998 runt de eigenaar Reinier Zuidgeest, samen met zijn vrouw, dit bloeiende bedrijf, dat begon op slechts 1 hectare en nu een indrukwekkende 3,5 hectare beslaat. En wist je dat ze meer dan 30 toegewijde medewerkers hebben die dag in dag uit zorgen voor de beste kwaliteit gerbera's?

Als bloemenliefhebber was ik in de zevende hemel toen ik ontdekte dat Florein maar liefst 40 verschillende soorten gerbera's teelt, waarvan 80% gemengd wordt verkocht. De populaire kleuren zijn rood en paars, maar ook de bicolor varianten zoals wit/roze en wit/rood zijn enorm geliefd bij klanten. En laten we de trendy pasteltinten niet vergeten, die de laatste 10 jaar steeds populairder worden, zo gaan de gerbera’s ook moeiteloos mee in elke trend.

Maar het draait niet alleen om kleur bij Florein Gerbera; kwaliteit staat hoog in het vaandel. Met een teeltproces dat zich richt op zware bloemen en een lang vaasleven, steken ze veel tijd en energie in het leveren van de beste producten aan bloemisten, bruiloften en boekettenmakers over de hele wereld. Van Europa tot aan Kazachstan en zelfs Amerika en Dubai, de prachtige gerbera's van Florein vinden hun weg naar de meest bijzondere plekken.

Tijdens mijn uitgebreide rondleiding leerde ik ook over de uitdagingen waarmee het bedrijf te maken heeft, zoals het behouden van gekwalificeerd personeel en het beheersen van arbeidskosten en energieverbruik. Maar met innovatieve oplossingen zoals speciale verpakkingen en geavanceerde led-verlichting zijn ze altijd een stapje voor op de rest.In 2020 ontdekte zelfs de Formule 1 de prachtige kassen van Florein. Als onderdeel van de promotie voor de Grand Prix van Zandvoort werden er adembenemende beelden geschoten te midden van de bloeiende gerbera's. Je kunt je voorstellen dat dit resulteerde in werkelijk unieke en verbluffende beelden! Na een betoverend bezoek aan Florein Gerbera voel ik me volledig ondergedompeld in de magische wereld Florein.(Bekijk hier een serie kleurrijke foto's)

Bron: Maarten Huisman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v