Martine van der Meer: Vroeger wilde ik een jongetje zijn!

Martine van der Meer: Vroeger wilde ik een jongetje zijn!

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Vroeger wilde ik altijd een jongetje zijn. Leek me geweldig om overal te kunnen plassen. Wat een vrijheid. Ik was namelijk het enige meisje in de buurt en speelde dus alleen met jongens. Ik wilde niet onderdoen voor de jongens. Ik wilde hetzelfde kunnen, geen onderscheid omdat ik een meisje was! Maar ik was biologisch geen jongetje dus moest altijd op zoek naar een wc, een dikke boom of emmer als ik nodig moest. Ik heb inmiddels wel geaccepteerd, dat ik gewoon een meisje ben... En dat heeft voor-en nadelen. Ik richt me meer op de voordelen, dan de nadelen, want wat je aandacht geeft, groeit. Ook het negatieve! Dus dat doe ik niet. Thuis hebben we trouwens ‘gewoon’ wc’s waar iedereen op mag, geen onderscheid voor wat dan ook. En dat hou ik buitenshuis ook aan. Als de dames-wc bezet is, ga ik naar de heren. Dat maakt het leven een stuk makkelijker.
 
Er is nu een nieuwe trend: ‘tradwifes’. Tradwifes zie je steeds meer op sociale mediakanalen verschijnen. Het gezin perfect verzorgen, er zelf tot in de puntjes uitzien en de man op zijn wenken bedienen: dat is het hogere doel van de tradwives, oftewel de 'traditionele vrouw'. Bijzonder, maar wat is nog bijzonder tegenwoordig? Alles kan, alles moet kunnen en je mag alles zijn, zeggen ze.
 
Mijn mening? Stop met al die hokjes en doe als MENS gewoon je ding! Het is jouw leven. Maak afspraken met jezelf of je partner hierover, of dit nou een man of vrouw of iets anders is. Wil je veel werken als mens, bespreek dit. Wil je minder of niet werken? Best, maar zeur dan niet over je carrière of de kansen die andere mensen (o.a. mannen) wel krijgen qua werk. De mogelijkheden zijn voor een groot deel afhankelijk van de keuzes die je maakt in het levean. Het is zoals het is. Afgezien van de factor pech/geluk natuurlijk. Maar dat is weer een ander verhaal. Als je een carrière wilt als vrouw en je wilt evenveel verdienen als een man, moet je ook dezelfde output kunnen leveren. Het gaat niet vanzelf. Het zijn keuzes.
 
Ik zie tegenwoordig berichten in de media die ‘het vrouw zijn’ best ongemakkelijk laten voelen; menstruatieverlof, overgangsverlof, etc. Ze verzinnen van alles, maar hoe positief is dat voor vrouwen? Persoonlijk wil ik absoluut niet in het ‘slachtofferhokje’ geplaatst worden. Elke mens kan iets voelen of mankeren. Het helpt niet om hier een ‘vrouwending’ van te maken en aan de andere kant te streven naar gelijkheid. Als je er regelmatig niet bent, heeft dit invloed op je ontwikkeling, je productiviteit en dus je output. Het is niet anders
 
Wees een vrouw ‘met ballen’ en kies voor wat jij wilt, waar jij voldoening van krijgt. Wees realistisch, authentiek en trots op jouw bewust gemaakte keuzes. Welke het ook mogen zijn... Geldt trouwens ook voor mannen!

Bron: Martine van der Meer

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v