3 nieuwe toelatingen

3 nieuwe toelatingen

In de vergadering van woensdag 24 juni heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden besloten tot de toelating van 3 nieuwe gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik. Het betreft de middelen Force Evo, Prepper en Exalt. Voor Talant, Batavia en Tramat wordt de toelating uitgebreid.

Force Evo is een nieuw insecticide dat wordt toegelaten om te strooien als rijenbehandeling tijdens het zaaien of poten in de teelt van aardappel en mais. Prepper wordt als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten voor een zaadbehandeling in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst, zomerrogge en haver.

Exalt is een nieuw insectenbestrijdingsmiddel dat wordt toegelaten in de bedekte grondgebonden teelt van sla, courgette, komkommer, aubergine, tomaat, paprika, bloemisterijgewassen en in de bedekte teelt van aardbei, bessen, braam- en framboosachtigen, veldsla, rucola, augurk, vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet-eetbare schil en aromatische kruidgewassen.

De toelating van het kiemremmingsmiddel Talent wordt uitgebreid in pootaardappel. De opslag kan na het vernevelen van het middel eenmaal per dag worden voor maximaal 15 minuten worden betreden voor een korte inspectie. Het middel Batavia mag nu ook worden ingezet om insecten en mijten te bestrijden in de onbedekte teelt van hop en wortelen. De toelating van Tramat 500 wordt uitgebreid met een na- opkomst behandeling in de teelt van bieten en rode biet tegen eenjarige breedbladige onkruiden.

Bron: AgriHolland/Ctgb

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v