Groningse aardbevingen 'voelbaar' in Limburg

27-06-2019    11:27   |    WijLimburg Achtergrond

De aardbevingen in Groningen raken intussen ook paprikateler Antonie Teeuwen van Teegrow in het Noord-Limburgse Grashoek. Zes jaar is hij al bezig met aardwarmte voor zijn kas van vier hectare, maar inmiddels ligt het project in tuinbouwgebied De Kievit stil.

“Dat komt vooral door wat zich in Groningen afspeelt,” vertelde hij deze week in de speciale tuinbouwspecial van WijLimburg Achtergrond, die verscheen bij Dagblad De Limburger: ”Omdat er seismische activiteit in de buurt van een bedrijf in tuinbouwgebied Californië bij Venlo is geconstateerd, zijn ze daar gestopt met het gebruik van aardwarmte. Staatstoezicht op de Mijnen wil eerst meer duidelijkheid. Daarom ligt ons project nu ook stil. De vergunning geldt nog, maar we wachten even af.”

Kijken naar alternatieven

Samen met enkele collega’s richtte Teeuwen zes jaar geleden een BV op en vroegen ze vergunningen aan om onderzoek te doen naar gebruik van aardwarmte. Dat leek toen veelbelovend, maar is inmiddels ingewikkeld. Ze kijken nu voorzichtig naar alternatieven zoals gebruik van biomassa en energie opwekken met behulp van waterstof via het bestaande leidingennetwerk.

Voorlopig blijft Teeuwen gebruikmaken van zijn WKK-installatie. “We blijven de ontwikkelingen volgen. Wat aardwarmte betreft en als het gaat om de alternatieven. De energietransitie staat nog in de kinderschoenen en er komt vast een ontwikkeling waar wij op gaan inspelen”, zo zegt hij in het betreffende artikel.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Slowjuicen

Dr. Veggie, dat 12 groentesappen vol vitamines, mineralen en gezonde enzymen heeft ontwikkeld, brengt de eigen producten nog maar eens onder...