Afsluitend symposium HiPerGreen-project

19-07-2019    10:29   |    Goedemorgen

Het lectoraat Robotica van Hogeschool Inholland organiseert op vrijdag 27 september 2019 het afsluitende symposium van het HiPerGreen-project in World Horti Center in Naaldwijk.

Het HiPerGreen-team zal antwoord geven op de centrale onderzoeksvraag: hoe kunnen we met automatisch vliegende drones de gewasopbrengst in de sierteelt verbeteren?
De opzet van het HiPerGreen-project (High Precision Greenhouse Farming) is gericht op de ontwikkeling van nieuwe high-tech toepassingen voor siertelers om de gewasgroeiomstandigheden in hun kassen op individueel plantniveau te kunnen monitoren. Ziektes kunnen hierdoor in een vroegtijdig stadium worden herkend en de toepassing van grondstoffen, bestrijdingsmiddelen en reguleerbare omgevingsfactoren kan worden afgestemd op de ideale groeiomstandigheden. De inzet van autonoom vliegende drones voorzien van hoog sensitieve camera’s vormt hierbij het sleutelaspect.

Onder leiding van Cock Heemskerk, lector Robotica bij Hogeschool Inholland, zijn meer dan 60 studenten uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vakdocenten en onderzoekers de afgelopen twee jaar samen aan deze uitdaging aangegaan. Het symposium wordt opengesteld voor elke belangstellende. Neem voor meer informatie contact op met Lucien Fesselet, assistent project manager van het HiPerGreen project: lucien.fesselet@spam-protectinholland.nl of vanaf 19 augustus met Petra Arntzen via robotica@spam-protectinholland.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Haast u langzaam

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...