Antwerpen en Limburg gaan samenwerken

24-09-2018    10:24   |    Goedemorgen

Nieuwe technologieën die op de markt komen zijn vaak niet praktijkklaar. Om dit te voorkomen, slaan de Vlaamse provincie Antwerpen, de Nederlandse Provincie Limburg en de stakeholders uit de glastuinbouwsector de handen ineen. Samen bouwen ze aan nieuwe technologieën die meer energie-efficiënt en klimaatneutraal zijn.

Bedrijven zitten op een rollercoaster aan innovaties. Technologie wordt steeds belangrijker en steeds meer bedrijfstaken worden geautomatiseerd. Zo ook in de glastuinbouw waar je vandaag tal van automaten en robots vindt voor het automatisch voeden van planten, het regelen van serreklimaat en het sorteren en verpakken van groenten. Een technologische revolutie die nooit stopt.

Continu komen er nieuwe technologieën op de markt waarmee glastuinbouwbedrijven zelf aan de slag kunnen gaan.Provinciaal gedeputeerde voor Landbouw en Innovatie Ludwig Caluwé: "Het probleem bij veel nieuwe technologieën is dat ze niet gebruiksklaar zijn. Er zijn nog tal van aanpassingen nodig voordat ze volwaardig kunnen functioneren op een bedrijf. En dat kost tijd en geld. Daarom willen we voortaan nieuwe technologieën van bij de ontwikkeling volgen. Het Interreg-project GLITCH is het eerste project waar we - samen met stakeholders uit twee buurlanden - de ontwikkeling van nieuwe technologieën mee in handen nemen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws