Blog: De verschrikkelijke Ikke

Blog: De verschrikkelijke Ikke

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Met een dochter van bijna 6 jaar is het een automatisme om kinderfilms te kijken. Zo af en toe pakt ze mijn mobiel, stemt deze af op onze TV en gaat via Chroomcast Nextflix filmpjes kijken. Dat doet de alfageneratie. En dan zie je wat er zoal actueel is voor de jonge kijkers. Een van de personages die zo af en toe voorbij komt is de "verschrikkelijke Ikke".  Zelf vind ik het wel hilarisch, maar mijn dochter zapt snel door bij deze film.  Eigenlijk ben ik daar ook wel weer blij om want er zijn veel te veel 'verschrikkelijke Ikkes' op de wereld.

De 'Ikke' persoon is een narcistische persoonlijkheid die graag de macht wil en ziet zijn waarheid als de enige waarheid.  Je ziet het op veel plekken in het dagelijks leven, vooral in de top van een bedrijf. Maar ook dichtbij, op nationaal niveau of op het wereldtoneel.  Eigenlijk is het wel iets van alle tijden, maar in veranderende tijden laten deze mensen erg veel van zich horen want ze ruiken hun kansen. Veel mensen worden onzeker gemaakt omdat er zoveel verschillende waarheden zijn. Een mooi voorbeeld is de situatie rondom Maurice de Hond. Iemand die mijn respect verdiend heeft de afgelopen tijd. Vele probeerden hem de mond te snoeren maar door open te staan voor het debat, het onderbouwen van de feiten waar hij voor staat, heb ik bewondering voor hem gekregen. Hij heeft al behoorlijk wat meegemaakt in het leven en weet waar het leven om draait en dat is zeker niet het "Ikke"  maar het "Ons" .  Wij mensen hebben elkaar nodig. De knuffel, de kus, de hand op je schouder, het compliment. Dat stimuleert en geeft energie naar de vooruitgang.

In de filmpjes van de verschrikkelijke Ikke doet de personage erg zijn best om normaal te zijn. Echter gebeurd het telkens weer dat hij door de mand valt. Telkens komt er weer een nieuw slachtoffer. Zo als gezegd, ik lach erom maar het viel mij op dat deze verhalen zo van deze tijd zijn. Ik weet zeker dat vele zich storen aan de vele "verschrikkelijke Ikkes" maar tegelijk krijgen ze heel snel een podium van vooral de media.  

Momenteel kijkt ze graag naar series en films als; Spirit, Happy Feet, True en de Haaiensnaaier. Deze laatste vind ik zelf ook erg grappig. Een Haai die geen vis durft te eten.  Het zijn veelal series en films met een mooie en inspirerende boodschap wat ik dan ook aanmoedig. Laten we hopen dat de volgende generaties het beter doen als de huidige.




Bron: Dico Drost

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v