Blog: Digitale vrijheid

13-05-2020    09:31   |    Martine Kester

Een weblog van Martine Kester. Zij verzorgt de online marketing binnen JEM-id. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Vorige week was het 5 mei: 75 jaar vrijheid in Nederland. Alleen had niemand verwacht dat we 75 jaar vrijheid in het Corona tijdperk zouden vieren. Maar laten we ons vooral niet focussen op wat we nu niet kunnen, want dat is nu niet te vergelijken met de vrijheid die Nederland ontnomen werd in de Tweede Wereldoorlog.

Het Corona tijdperk legt wel de focus op onze digitale vrijheid. Heel veel banen gaan online door: we videobellen, mailen en Slacken wat af. Een ideale uitkomst nu! Uiteraard realiseer ik me goed dat dit niet voor elke baan geldt, maar ook in het privé leven heeft digitalisering gebied gewonnen. Er worden bijvoorbeeld pubquizzen online georganiseerd en mijn oma van 87 heeft zelfs een iPad gekregen om te videobellen met ons (leuk toch!). Wat mooi dat die digitalisering bestaat en wat een vrijheid krijgen we daarmee (terug) in het Corona tijdperk!

Ook in mijn baan gaat het werk keihard door (gelukkig maar). Met het team Floriday werken we keihard aan de digitalisering van de sierteeltsector. Dit doen we nog steeds samen met kopers, kwekers, dienstverleners en softwareleveranciers. En dat allemaal lekker digitaal, hoe toepasselijk. (Trouwens, leuke bijkomstigheid: je krijgt gelijk een inkijkje bij iemand thuis ;-))

Door het Corona tijdperk worden we gedwongen om meer digitaal te gaan werken. Aangezien ons doel voor Floriday voor eind 2020 ‘100% Digitaal zakendoen’ is, past deze digitale vrijheid die we hebben, perfect bij onze visie.

We zien ook dat de sector steeds meer inziet dat digitalisering de toekomst heeft (want eigenlijk zijn we er hartstikke afhankelijk van, dat blijkt maar weer uit dit Corona tijdperk). Ik vind het echt heel gaaf om te zien hoe iedereen zijn/haar best doet en een steentje bijdraagt aan de digitalisering van de sierteeltsector. Dus laten we vooral onze digitale vrijheid benutten en een succes maken van deze digitaliseringsslag in de sector, maar ook in het privéleven!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Marktpositie WKK sterk

De energieprijzen lopen nog steeds verder op. Waar voorheen de prijzen voornamelijk stegen voor de korte...

Luister terug: Dynaplant

Dit jaar bestaat kwekerij Dynaplant 20 jaar, een mooi moment voor een directiewisseling dachten ze daar. En...