Blog: Maximaal digitaal!

Blog: Maximaal digitaal!

Een weblog van Rob Helderman. Hij is E-commerce manager bij Royal Brinkman. Rob schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Het Coronavirus is momenteel niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Ook op de werkvloer zijn er grote veranderingen te zien: gedeeltelijk thuiswerken, minder fysieke klantbezoeken, minder fysiek contact tussen teams en ook geen fysieke trainingen meer. Dit laatste is iets waar we als e-commerce team bij Royal Brinkman normaal veel op inzetten. Corona houdt ons echter niet tegen om te blijven ontwikkelen. Nu alleen: maximaal digitaal!

Oude situatie: fysieke trainingen, opleidingen en cursussen
Het e-commerce team bestaat over het algemeen uit jonge, gedreven, medewerkers die na hun stage of afstuderen zijn doorgegroeid naar een vaste functie. Daarbij vinden wij het belangrijk dat zij voldoende mogelijkheden krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen in hun eigen vakgebied. Dit is niet alleen uitdagend en leuk voor hen, maar ook een waardevolle toevoeging voor het team. In de tijd voor Corona volgde vele van onze medewerkers regelmatig fysieke trainingen of cursussen op locatie. Ook het bijwonen van grote events of het volgen van een verkorte opleiding behoorde tot de mogelijkheden. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons nog steeds hoog in het vaandel, vandaar dat we er nu op een andere manier invulling aan hebben geven.  

Nieuwe situatie: alles digitaal
Tijdens Corona hebben we dus alles behalve stilgezeten als het gaat om het opdoen van kennis. We zagen bijvoorbeeld dat veel partijen webinars organiseerden. Iets waar we als teams op hebben ingespeeld. Door elkaar individueel te motiveren en extra webinars en digitale trainingen te volgen, zien we dat er frequentere maar korte trainingen worden gevolgd.

Kennisdelen in het team
Bij het slechts volgen van die online trainingen blijft het overigens niet. De kennis die onze medewerkers opdoen, wordt via een wekelijkse kennisdelensessie met het gehele team gedeeld. De belangrijkste punten worden gepresenteerd en toegelicht. Op deze manier doen we aan kruisbestuiving en krijgt iedereen er wat van mee. Daarbij wordt met het gehele team direct gekeken naar mogelijke kansen voor het e-commerce team, Royal Brinkman en welke vervolgacties we daaraan kunnen koppelen.

Kansen voor jouw team
Vind jij het net zo belangrijk dat jouw team blijft ontwikkelen tijdens Corona? Geef het team hier dan voldoende ruimte voor. De meeste webinars duren slechts een half uur, wat makkelijk in te meten valt in de wekelijkse planningen van medewerkers. Er zijn diverse aanbieders waar webinars te volgen zijn of waar je een certificaat voor kunt halen, denk hierbij aan: Udemy, CLX, Google, Coursera, CodeAcademy, Canva en zo kan ik nog wel even doorgaan. En heb je er weleens over nagedacht om een lading vak gerelateerde boeken te bestellen en die uit te delen in het team?

Bron: Rob Helderman

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v