Blog: Wat is goed, wat is waarheid?

Blog: Wat is goed, wat is waarheid?

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Afgelopen week zijn we een weekje op vakantie geweest. Met de auto door Duitsland, Zwitserland richting de meren in Italië. Elke keer als ik daar kom verbaas ik me weer over hoe mooi deze regio is en hoe goed het er voelt. Soms lijkt het of de tijd er stil gestaan heeft en alles volledig authentiek is en blijft.

Echter is er ook een andere wereld waar de waarheid soms moeilijk te achterhalen is. Op de Duitse autowegen leek alles normaal tot je moest tanken. Sommige mensen liepen met een snotkapje voor en andere weer niet. In Zwitserland zag je (bijna) geen enkel kapje. In Italië  moest  men in de binnenruimtes en het bedienend personeel in restaurants wel een kapje dragen. Bij thuiskomst bleek ook dat op de tribune meisjes lopen van begin 20 jaar die koffie bezorgen waarbij zij verplicht, van RFH,  zo'n kapje moeten dragen terwijl het er al extreem warm is.  Is het bij wet mogelijk om iemand de mond te snoeren met kapjes in ons democratische land?

Een Aalsmeerse bloemen en planten handelaar gaat een hotel bouwen voor zijn buitenlandse medewerkers. Op sociale media werd dit niet erg gewaardeerd. Het woning te kort voor eigen jongeren is nog niet opgelost en dan dit dilemma.

Een Aalsmeerse huisarts  stopt in Aalsmeer met haar praktijk. Ze gaf aan geen tijd voor haar zelf te hebben en de functie van een huisarts anders te zien en te willen invullen. Preventief werken, tijd hebben voor de klant ( patiënt ) om ziektes te voorkomen. Dit sluit aan op een stukje wat ik in mijn vakantie las van een dame die naar haar dokter ging met een vraag voor advies van voeding. De dokter gaf aan daar niet aan te kunnen beginnen...

Afgelopen weekend was het erg warm. De stranden waren te vol waarbij enkele mensen zijn verdronken. Er was al ophef over hoe dit zover had kunnen komen. De stranden zijn van alle tijden, muien in het water zijn van alle tijden en strandbeveiligers hebben enorm hun best gedaan met soms gevaar voor eigen leven. Europese immigranten vanuit Duitsland en België die naar Scheveningen gaan en al niet weten hoe lastig het is om in Scheveningen te komen en dus ook niet weten hoe gevaarlijk de Noordzee kan zijn.  Ze zouden toch moeten begrijpen dat een rode vlag gevaarlijk is?!

Dan iets in onze nationale politiek. Hoe groot is het verschil tussen minister Omtzigt die met veel emotie en integriteit zijn functie uitoefent en de heer De Jong die zijn broer in de farmaceutische wereld enigszins probeert te helpen op een wat onhandige manier. Voor je familie moet je wat over hebben, maar toch ?!

In Engeland heeft Corona minister Boris Johnson laten blijken dat hij te dik was. Iets wat in Engeland niet gek is want in dit land zijn de meeste mensen te dik. De heer Johnson is wat kilo's afgevallen,  wat een stuk beter voelt. Hij kreeg het idee om snoep bij de kassa's te verbieden. Maar omdat de horeca in Engeland ook geraakt wordt heeft de overheid een subsidie ontwikkeld waarbij zij een grote korting geven op uit eten bij restaurants op maandag, dinsdag en woensdag.

En heel treurig is dat we het in ons hoofd gehaald hebben om ouderen op te sluiten. Mensen die vaak alleen én eenzaam zijn. Eenzaam zijn is iets totaal anders dan alleen zijn. Volgens psychologen is eenzaamheid net zo ongezond als roken.  Opsluiten in gebouwen zonder goed ventilatie en waar virussen het heerlijk vinden om te wonen.

We leven in een veranderende wereld. Wij mensen zijn spirituele wezens en afhankelijk van de natuur. De natuur bepaalt wat wij doen en niet andersom. Virussen horen erbij. We bestaan voor een heel groot deel uit bacteriën en virussen. Zo zijn er heel veel onder ons die allerlei virussen en parasieten  hebben waar we ons niet van bewust zijn.  Mij is duidelijk geworden dat de mooie natuur in Italië en Zwitserland meer voldoening geeft dan het lezen van de krant en virussen die uit een disbalans in de natuur ontstaan.

Bron: Dico Drost

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v