Bloomon-boeketten als test bij winkels Albert Heijn

14-10-2019    10:59   |    AgriHolland

In 4 winkels van supermarktketen Albert Heijn zullen 4 weken lang boeketten van online-bloemenbezorger Bloomon te koop zijn. Het doel van de test is om te bepalen of klanten behoefte hebben aan de boeketten van Bloomon in de supermarkt.

De boeketten zullen te koop zijn bij vestigingen van Albert Heijn in Amersfoort, Amsterdam, Breda en Wageningen. Van donderdag tot en met zondag kunnen klanten de boeketten kopen. Albert Heijn verkoopt een small en medium boeket en ook 2 vazen. De prijzen zijn gelijk aan de online Bloomon prijzen. Over een maand wordt de test in de 4 winkels geëvalueerd en bepaald of en hoe er een vervolg komt.

Albert Heijn heeft zijn fair share in bloemen en planten dit jaar zien dalen van 100 naar 93. Dat blijkt uit de recente cijfers van onderzoeksbureau GfK voor het Versrapport. Dit cijfer betekent dat Albert Heijn 7% minder bloemen verkoopt dan op basis van het marktaandeel kan worden verwacht. Albert Heijn staat ermee op een zevende plaats van alle ketens. Deen, Spar en Aldi scoren de hoogste fair shares in deze categorie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ook te huur

Wist je al dat je het hele jaar door eenvoudig elektrotrekkers kunt huren bij Steenks Service? Zo kun je voor...