Britse importcontroles in fases uitgevoerd

Britse importcontroles in fases uitgevoerd

De Britse regering heeft aangekondigd dat het nieuwe grenscontroleregime voor import van goederen uit de Europese Unie, dat na het verstrijken van de Brexit-transitieperiode op 31 december 2020 in zal gaan, in drie fases zal worden ingevoerd.

De eerste fase gaat in op 1 januari 2021, fase 2 op 1 april en fase 3 op 1 juli, wanneer het volwaardige regime van kracht wordt. In de tussentijd zal worden geďnvesteerd in nieuwe infrastructuur voor sanitaire en fytosanitaire inspecties.

De eerste drie maanden gelden voor de import van standaardgoederen slechts basisregels rond import en hebben handelaren 6 maanden de tijd om hun douaneaangiften in te dienen. De betaling van douanetarieven kan worden uitgesteld totdat de douaneaangifte is ingediend. Voor de eerste 6 maanden hoeven er geen veiligheidsverklaringen te worden aangeleverd, maar handelaren moeten wel rekening te houden met enkele andere processen, zoals de betaling van BTW bij invoer.

Voor de import van levende dieren en plantaardige producten met hoog risico is vanaf 1 januari 2021 direct prenotificatie en gezondheidsdocumentatie vereist en voor dierlijke bijproducten met hoog risico prenotificatie. Controle van documenten wordt op afstand gedaan en fysieke inspectie van hoog-risico-goederen wordt gedaan op de bestemming of op een andere bevoegde locatie. Vanaf april zijn prenotificatie en gezondheidsdocumentatie vereist voor alle dierlijke producten en gereguleerde plantaardige producten.

Vanaf juli moet voor de import van alle producten een volledige aangifte worden gedaan en moeten alle importtarieven bij binnenkomst van de goederen worden betaald. Ook worden er in juli volledige veiligheidsverklaringen geďntroduceerd. Er zal een toename zijn in het aantal fysieke checks en steekproeven op goederen waarvoor sanitaire en phytosanitaire checks nodig zijn. Deze checks zullen plaatsvinden op Britse Border Control Posts.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v