CAO-normen huisvesting

29-07-2021    09:40   |    Glastuinbouw Nederland

Is huisvesting voor jouw internationale werknemers goed geregeld? 15% van de leden van Glastuinbouw Nederland verzorgt zelf de huisvesting, de rest schakelt een (gecertificeerd) uitzendbureau in. Wist je dat er in de CAO Glastuinbouw normen zijn opgenomen die als uitgangspunt gelden voor certificering?

Weet jij waar jouw internationale werknemers wonen? Of laat je dit aan het uitzendbureau over? Een goede huisvesting voor elke werknemer is belangrijk. In beide gevallen geldt ook dat er in de CAO Glastuinbouw (artikel 57) normen zijn opgenomen die als uitgangspunt gelden voor certificering. Als je als ondernemer zelf huisvesting regelt dan moet deze ook voldoen.

Internationale werknemers leveren een belangrijke bijdrage aan onze economie en dienen met zorg en respect te worden behandeld. Neem als ondernernemer ook jouw rol en verantwoordelijkheid door het  certificeren van de huisvesting. Naast informatie over de certificering wordt in de CAO ook benoemd wanneer welk bedrag op het loon van de werknemer maximaal ingehouden mag worden voor huisvesting.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Next: Biologie

Deze week staan verpakkingen centraal, maar volgende week is er weer een nieuw Actueel Horti Thema. De hele...