Al 1.200 deelnemers Agro-Nutri Monitor

11-03-2021    09:54   |    Goedemorgen

1.200 boeren en tuinders hebben al meegewerkt aan de Agro-Nutri Monitor, zo laat onderzoeksbureau Geelen Consultancy weten. Wie alsnog wil deelnemen, kan dat nog steeds doen.

De Agro-Nutri Monitor heeft als doel om problemen in de prijsvorming en problemen met verduurzaming in kaart te brengen. De Agro-Nutri Monitor wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research en agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy.

De resultaten van de Agro-Nutri Monitor wordt in juli door de Autoriteit Consument & Markt aangeboden aan de Minister van LNV en de Tweede Kamer.

De producten in deze tweede Agro-Nutri Monitor zijn melk, varkensvlees, uien, consumptie-aardappelen, spruitkool, peren en tomaten. Zowel gangbare bedrijven als biologische bedrijven behoren tot de doelgroep van het onderzoek. Indien een bedrijf één of meer van de genoemde producten produceert, dan kan men nog deelnemen tot en met maandag 22 maart. Op dit moment zijn de vleesvarkenshouders, uientelers en tomatentelers nog ondervertegenwoordigd in het onderzoek. Hoe meer deelnemers aan het onderzoek, hoe sterker de onderzoeksresultaten.

Agrarische ondernemers met één van de zeven genoemde producten kunnen ook hier deelnemen aan het onderzoek. Vrijdag 12 maart wordt nog een reminder gestuurd naar een aantal boeren en tuinders om deel te nemen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Next: Biologie

Deze week staan verpakkingen centraal, maar volgende week is er weer een nieuw Actueel Horti Thema. De hele...