Compas Agro Innovatiedagen

28-07-2021    09:22   |    Goedemorgen

De voorbereidingen voor de Innovatiedagen 2021 van Compas Agro in Venlo zijn gestart. De drie dagen richten zich op boomkwekerij, asperge en blauwe bes & aardbei.

Deelnemers van de Innovatiedagen worden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen de genoemde sector. Op het bedrijf zijn 10 locaties ingericht waar proeven en resultaten worden toegelicht. Dit zal op dezelfde locatie plaatvinden als in 2020, Brightlands Campus Greenport Venlo. Deze Innovatiedagen zijn deels onderdeel van het Bright 5² innovatieproject. Dit is een project waarin meerdere sectoren, gedurende 5 jaar teelt gerelateerde innovaties initiëren, uitvoeren en delen vanuit de ondernemers zelf.

De innovaties komende uit de projecten Smart Growers en CIMAT zullen een prominente rol krijgen op deze dagen. Smart Growers heeft als doel de implementatie van Smart Farming, en daarmee een meer duurzame land- en tuinbouw in de Vlaams-Nederlandse grensregio te stimuleren. CIMAT (Catalyst for Innovative Mechatronics in Agricultural Technology) komt tot een integratie van kleine, modulaire semiautonome systeemtrekkers die multi-inzetbaar zijn voor diverse landbouwtaken, zowel enkelvoudig als in zwerm.

Je hebt de keuze om deel te nemen in de ochtend of in de middag. Het programma is beide keren hetzelfde.
De dag kan meetellen als verlengingsbijeenkomst spuitlicentie voor het Bewijs van Vakbekwaamheid: uitvoeren en bedrijfsvoeren onder het onderdeel teelt.

Aanmelden kan via onderstaande links:
Innovatiedag Boomkwekerij - 9 september                     
Innovatiedag Asperge - 10 september                        
Innovatiedag Blauwe Bes & Aardbei 24 september


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Sparta Rotterdam

Samen met klanten ging groeispecialist Van Iperen deze week op bezoek bij voetbalclub Sparta Rotterdam. Niet...