Congres tijdens GreenTech spin-off

22-01-2020    11:04   |    Goedemorgen

Tijdens GreenTech Americas nemen deskundigen, innovators en pioniers het woord om telers, kwekers en leveranciers uit Mexico en omgeving te helpen hun teelt te optimaliseren. Een 3-daags congres geeft inzage in de actuele ontwikkelingen en trends en laat zien hoe tuinbouwprofessionals daarop kunnen inspelen.

Het congres wordt gelijktijdig gehouden met de beurs GreenTech Americas, van 24 t/m 26 maart 2020 in het Querétaro Centro de Congresos te Querétaro, Mexico.

Het congresprogramma richt zich onder andere op automatisering en robotisering en het effect van deze ontwikkelingen voor de tuinbouwsector, inclusief big data en hoe telers daarvan kunnen profiteren.
Tevens wordt ingegaan op het belang van duurzame productie en natuurlijke gewasbescherming. Naast verschillende oplossingen om energiezuiniger te gaan werken, komen ook oplossingen om minder water, voedingsstoffen en meststoffen te gebruiken aan bod. Dit kan telers helpen om hun gewassen te optimaliseren, hun opbrengst per vierkante meter te verhogen en tegelijkertijd minder hulpbronnen te gebruiken.Tot slot wordt besproken wat de beste nieuwe en bestaande technieken zijn om beter te produceren.

Het congresprogramma is met de grootste zorg samengesteld door deskundigen uit de sector in de Mexicaanse markt. Onder andere de volgende personen leveren een vakkundige bijdrage: Aldo Mares, voorzitter van Asociación Nacional de Exportadores de Berries (Aneberries), Guillermo Jiménez Cárdenas, voorzitter van AMHPAC en Mario Steta, algemeen directeur van Discroll’s.

Twee sprekers lichten al een tip van de sluier op. “Next Generation Growing is een concept dat draait om een andere mentaliteit en strategie waarbij data en kennis resulteren in een hogere productie. Tijdens GreenTech Americas vertellen we over onze ervaringen met Next Generation Growing en de samenwerking bij het United Farms-project”, zegt Mauricio Revah, algemeen directeur van United Farms.

“De bloemen- en rozenteelt in Mexico is aan het veranderen in reactie op de vraag vanuit nieuwe markten. De moderne rozenteelt draait om zaken als genetische verbetering, aandacht voor de plantengezondheid, hogere opbrengsten en trends in nieuwe vormen en kleuren. Tijdens GreenTech Americas komen al deze onderwerpen en toekomstige uitdagingen aan bod”, aldus Ing. Héctor Manuel Cotero, manager voor Mexico bij Dümmen Orange.

Over GreenTech Americas
GreenTech Americas is een spin-off van GreenTech Amsterdam die wil inspelen op de specifieke behoeften van telers, veredelaars en leveranciers uit deze regio. GreenTech Americas maakt een intensievere uitwisseling van kennis, ervaringen en succesverhalen mogelijk voor tuinbouwprofessionals uit Mexico en omstreken. De beurs wordt georganiseerd door RAI Amsterdam in samenwerking met Tarsus México. Ga voor meer informatie naar www.greentech.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...