De kracht van Legal Design

25-02-2022    09:54   |    Goedemorgen

Met regelmaat publiceren wij op Goedemorgen artikelen van RWV Advocaten uit Leiden. In deze artikelen bespreken de specialisten van RWV verschillende onderwerpen die ook ondernemers in de glastuinbouw aangaan. Dit keer: de kracht van Legal Design.

Legal Design is de toepassing van grafische vormgeving in juridische context. Het is een kruising tussen creativiteit en bruikbaarheid. Legal Design is dus geen manier om zaken te verfraaien en kleur toe te voegen. Het is eerder een middel om complexe juridische informatie intuïtiever, toegankelijker en begrijpelijker te maken.

Wetenschappelijk onderzoek toonde in de jaren '70 al aan: mensen onthouden grafisch weergegeven informatie beter dan woorden. Aan de ene groep werd een kaal stuk tekst voorgelegd. De andere groep kreeg dezelfde tekst onder ogen, maar dan was deze voorzien van illustraties. Drie dagen later wist slechts 10% van de groep die de kale tekst had gelezen zich deze nog te herinneren. Van de groep die de tekst met illustraties zag, wist maar liefst 65% zich deze nog te herinneren.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Marktpositie WKK sterk

De energieprijzen lopen nog steeds verder op. Waar voorheen de prijzen voornamelijk stegen voor de korte...

Luister terug: Dynaplant

Dit jaar bestaat kwekerij Dynaplant 20 jaar, een mooi moment voor een directiewisseling dachten ze daar. En...