'De voedselproductie moet echt wezenlijk anders'

'De voedselproductie moet echt wezenlijk anders'

ACTUEEL HORTI THEMA - Bij vertical farming is LED-belichting onmisbaar. Oreon introduceerde eerder dit jaar de nieuwe multi-layer LED-armatuur 'Embrace', die daaraan een grote bijdrage kan leveren. Dat liet Peter Barentsen, Sales Manager bij Oreon vanochtend weten in de uitzending op Paprika Tasty Radio.

Barendsen was samen met Ard van de Kreeke van GrowX te gast in de studio. Barendsen vertelde een watergekoeld multi-layer LED-armatuur zorgt voor een stabiel teeltklimaat, waarbij telers meer controle krijgen over temperatuur en luchtvochtigheid. Daarnaast biedt deze oplossing een hoge lichtuniformiteit, zelfs bij belichting vanaf 35 cm hoogte tussen plant en lamp.

GrowX is een van de eerste vertical farms in Nederland. Founder en CEO Ard van de Kreeke vertelde wat de missie van het bedrijf is en uitte zijn zorgen over de toekomst als het gaat om de wereldwijde voedselvoorziening. "Willen we de wereld ook in de toekomst blijven voeden, dan moet onze voedselproductie op een andere manier worden ingericht."

Wil je het gesprek met Oreon en GrowX terugluisteren? Dat kan via deze link

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v