Fusie tussen drietal chrysantentelers

Fusie tussen drietal chrysantentelers

LUISTER TERUG - Chrysantentelers J&A Flowers, Van Leeuwen Flowers en Kwekerij Frank van Leeuwen gaan vanaf heden verder als één gezamenlijke onderneming. De bedrijven zorgen met deze fusie voor een sterk fundament om samen vanuit een nieuwe organisatie verder te kunnen groeien. Het nieuwe bedrijf heeft een totale oppervlakte van ongeveer 9 hectare waar jaarlijks meer dan 20 miljoen pluischrysanten worden geproduceerd. Paprika Tasty Radio had vanochtend de primeur.

Luister de reactie van Erwin van Luijk op Paprika Tasty Radio terug

J&A Flowers is gevestigd in De Lier en Maasdijk en kweekt op deze 2 locaties 8 verschillende soorten pluischrysanten waaronder Magnum, Gagarin en Topspin. Van Leeuwen Flowers is gevestigd in Poeldijk en kweekt Antonov en Pjotr. Frank van Leeuwen voegt zich met de fusie bij dit gezelschap. Frank heeft kort geleden zijn bedrijf verkocht waar hij ook pluischrysanten kweekte. Door de samenvoeging ontstaat er een robuuste organisatie waarin de professionaliteit verder toeneemt. Er is reeds land aangekocht om gefaseerd met ongeveer 6 hectare te kunnen groeien om, ook in de toekomst, de klanten nog beter te kunnen bedienen en te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar de kwalitatief hoogwaardige VannoVa chrysanten. Bovendien zorgt de krachtenbundeling voor een nieuwe impuls en groeimogelijkheden voor de directieleden en medewerkers.
 
Remco van Ruyven, Erwin van Luijk, Peet van Leeuwen, Dennis van Leeuwen en Frank van Leeuwen zullen gezamenlijk de vijfkoppige directie vormen. Het vijfmanschap zal de komende periode gebruiken om de taakverdeling te verfijnen, de bedrijven goed te laten integreren en de processen te optimaliseren. Door de bedrijven samen te voegen, kunnen de medewerkers en directieleden gebruik maken van elkaars expertises en markttechnisch het assortiment samenvoegen en verder optimaliseren voor hun klanten.
 
Dennis van Leeuwen vertelt trots: "Omdat verschillende generaties betrokken zijn in de fusie, worden expertises optimaal benut en is de continuďteit van het bedrijf gewaarborgd. De samenwerking zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst!"

Erwin van Luijk gaat verder: "Door onze krachten te bundelen kunnen we een nog sterkere positie in de markt genereren. Met de samenwerking hebben we alle hoogwaardige pluischrysantenrassen in ons assortiment om het topsegment in de markt te kunnen beleveren."

Vanuit de jarenlange samenwerking binnen VannoVa kent men elkaar reeds lange tijd waarbij zowel de huidige voorzitter als penningmeester van de club nu gezamenlijk een bedrijf gaan voeren. Vanuit deze basis is de overtuiging ontstaan dat zij in elkaar de juiste partners hebben gevonden.

Erwin van Luijk reageerde vanochtend op Paprika Tasty Radio. Luister zijn reactie hier terug.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v