Gaasproef in chrysant

18-07-2019    10:37   |    Goedemorgen

Van Iperen is, samen met Priva en de landelijke Chrysantencommissie, gestart met een proef in de teelt van chrysanten waarbij zeer fijnmazig tripsgaas in de luchtramen is bevestigd.

Als groeispecialist is Van Iperen altijd op zoek naar nieuwe oplossingen om problemen in de teelt te voorkomen. Bij veel chrysantenkwekers is geconstateerd dat door invlieg van insecten het geïntegreerde systeem, met biologische gewasbescherming als basis, een probleem vormt. Daarom is nu deze proef opgezet met zeer fijnmazig tripsgaas. 

"Doel van het project is om te kijken of we de invlieg van insecten (o.a. trips) kunnen voorkomen, waardoor we het geïntegreerde systeem het gehele jaar door kunnen blijven hanteren", zo laat Van Iperen weten. "Een ander belangrijk onderdeel van het project is om te bekijken hoe we chrysanten kunnen telen met een ander klimaat. Door tripsgaas is de luchtuitwisseling binnen en buiten de kas namelijk zeer gering. Dat laatste vereist een andere aanpak van het klimaat in de kas. Priva heeft hiervoor een innovatieve regeling gemaakt die we binnen het project testen."
Een interessante en mooie samenwerking van diverse partijen en de teler, zo noemt de groeispecialist de proef. "Waarmee we mogelijk in de toekomst een oplossing kunnen bieden voor uitdagingen in diverse teelten. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de voortgang en de resultaten."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Haast u langzaam

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...