'Het moet minder truttig'

19-11-2019    10:08   |    Goedemorgen

Juist rond de feestdagen hebben bloemisten de kans om zichzelf ook met hun boeketten te profileren. Dat staat centraal in de winterse editie van Bouquet Tales. De krant is verschenen en wordt in een oplage van 26.000 exemplaren verspreid onder bloemisten in Europa.

Een creatief team van internationale bloemisten presenteert boeketten in verrassende kleurcombinaties en vrijheid in vorm. Hun werk prikkelt de bloemist om het deze winter anders te doen met drie sterke bloemen: Chrysant, Calla en Avalanche+ rozen.

Voor de winterkrant van Bouquet Tales ontwikkelde een team van internationale bloemisten meer dan 20 boeketten in verschillende stijlen, steeds met dezelfde sterke bloemen in de hoofdrol. Het team stond onder leiding van Giel Tuns en bestond deze keer uit: Sandra Attema, Thijs Harmens, Tracy Rowbottom (UK) en Kristina Hommers (DE). Alle boeketten zijn gebaseerd op de eigenzinnige trendstijl: Street Savage. “De consument wil graag bloemen kopen, maar wat ze in de media zien komt vaak niet overeen met wat de bloemist in winkel en online aanbiedt. Met name de online nieuwkomers in verschillende landen  - zoals Bloomon, Posy en Bloom&Wild - hebben voor de bloemist eigenlijk een nieuwe markt ontwikkeld”, vertelt Marcel Jansen van Strøm Creative Marketing. “Onderzoeken tonen aan dat jongere doelgroepen, mede dank zij deze online aanbieders, nu wel bloemen beginnen te komen. Mits deze aansluiten bij hun persoonlijke stijl, het moet echt minder truttig!

Het team van Bouquet Tales wil volgend jaar nog harder op de trom gaan slaan en zoekt partners om het netwerk uit te breiden. Het promotieproject biedt ruimte aan kwekers, kwekersgroepen en veredelaars om per seizoen met hun bijzondere product aan te sluiten en hun rol in een boeket te claimen. Het is tijd om door samenwerking in de keten het verschil te maken en samen het consumentenproduct 'boeketten' sterker te profileren in de cadeau en decoratiemarkt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Subsidiepot nu al leeg

Het subsidiepotje dat Nederlanders kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto...