Hightech voor snelle scouting en diagnostiek

23-11-2020    11:28   |    Glastuinbouw Nederland

Technische ontwikkelingen gaan zeer snel, ook op het gebied van plantgezondheid. Hoe ver zijn de hightech ontwikkelingen in de praktijk? Is stress te meten in de plant en kunnen wij real time monitoren? Lukt het om motten te bestrijden met drones, kunnen robots heel specifiek pleksgewijs bespuiten met biologische of chemische middelen? Die onderwerpen komen aan bod tijdens het webinar Plantgezondheid op donderdagmiddag 3 december, georganiseerd in samenwerking met Wageningen University & Research.

Harrij Schmeitz, deskundige op het gebied van innovatie in Hortitech geeft aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk uit de hele wereld inzicht in de mogelijkheden, die wellicht ook voor glastuinbouwbedrijven toepasbaar zijn.

De ontwikkeling van 'digitaal waarnemen' zijn hierbij cruciaal. Kunnen we beeldcamera’s en drones inzetten voor detectie en monitoring van ziekten en plagen? Zijn er specifieke ‘brillen’ die wij kunnen opzetten voor betere en snellere scouting? Jos Ruizendaal van Wageningen University & Research neemt de deelnemers aan het webinar mee in de nieuwste mogelijkheden voor detectie en monitoring. Hij geeft letterlijk en figuurlijk een doorkijk van deze nieuwe technische mogelijkheden.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Helpende hand

Anderhalve week geleden legde een verwoestende brand de tribune van TOGB in as. Mustang Demolition helpt de...