Housewarming Baltica

28-01-2022    09:42   |    Goedemorgen

Baltica is verhuisd naar Master Grower Fred en Jan van Paassen. Om dit te vieren, is er op donderdag 27 januari j.l. een heuse housewarming voor klanten georganiseerd.

Vorige week is R&A van Kester uit Kwintsheul officieel gestopt. Van Kester heeft aan de basis gestaan van het succes van troschrysant Baltica, het Deliflor ras met het grootste marktaandeel in het tros segment. Toen bekend werd dat de voormalig Master Grower zou stoppen, is vorig jaar in goede samenwerking tussen VannoVa en Deliflor gezocht naar een waardevolle opvolger binnen de coöperatie. Het is namelijk van groot belang dat het Baltica ras binnen VannoVa behouden blijft. Master Grower Fred en Jan van Paassen uit Andijk heeft inmiddels de teelt overgenomen. De afgelopen maanden is er intensief samengewerkt en heeft René van Kester zijn kennis en ervaring kunnen delen met Fred en Jan van Paassen. Achter de schermen is er dus veel gebeurd, maar voor de klanten van VannoVa verandert er niet veel: Baltica blijft behouden binnen VannoVa, alleen heeft het ras een ‘nieuw huis’ gekregen.  
 
Master Grower Fred en Jan van Paassen teelt in Andijk het ras Pina Colada en nu is daar op hun nieuwste locatie in Wervershoof Baltica bij gekomen. Deze nieuwe locatie werd in 2020 opgeleverd en is optimaal ingericht voor de chrysantenteelt. Deze kas is van de nieuwste technieken voorzien en kent daarom de ideale teeltomstandigheden voor troschrysant Baltica. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

EnergiekEvent drukbezocht

Het was volle bak op het eerste fysieke EnergiekEvent sinds drie jaar, waarvoor Delphy IC en Wageningen UR hun...