Importheffingen VS voor Europese producten

03-10-2019    10:36   |    Goedemorgen

De Verenigde Staten gaan Europese importgoederen ter waarde van 7,5 miljard dollar extra belasten. Het gaat daarbij vooral om landbouwproducten uit de Europese Unie. Daarvoor gaat een importheffing van 25% gelden.

Dat blijkt uit een gedetailleerde lijst van heffingen die de Amerikaanse handelsgezant op woensdag 2 oktober heeft gepubliceerd. Voor Nederland gaat het met name om varkensvlees, kaas, andere zuivelproducten en verschillende soorten fruit. De heffingen moeten op 18 oktober ingaan. De Wereldhandelsorganisatie WTO moet de lijst nog goedkeuren. De Amerikanen verwachten die goedkeuring te krijgen.

De Amerikaanse regering vindt grond voor het opleggen van importheffingen aan de Europese Unie in een uitspraak die de WTO deed in een conflict tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over vermeende illegale subsidies die zouden zijn verleend aan vliegtuigbouwer Airbus. Naar de mening van de Amerikaanse regering heeft dat de Amerikaanse vliegtuigindustrie over een periode van 15 jaar veel geld gekost.

Bekijk hier de volledige lijst van goederen waar de heffingen voor gaan gelden


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws