Inspiratiesessie viskweek in de kas

11-01-2019    09:29   |    Goedemorgen

Glastuinbouw als oplossing tegen overbevissing. Door hun aquacultuur te delen, kunnen groenteteelt en viskweek geïntegreerd worden. Hogeschool Dronten organiseert op maandag 11 februari een inspiratiesessie over aquaponics, zoals deze teeltmethode officieel heet.

Door de toenemende wereldbevolking stijgt ook de visconsumptie. Overbevissing van de zeeën zet ecosystemen sterk onder druk. Aquacultuur biedt een oplossing voor dit probleem, maar heeft tegelijk grote uitdagingen: beschikbaarheid van voldoende en goed water, duurzame voorziening van warmte- en energie, minimaliseren van de milieubelasting.

Onderzoek
In de inspiratiesessie worden deze uitdagingen besproken onder leiding van Sara Crappé, onderzoeker bij het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG) in Kruishoutem (België). Daar werkt ze aan onderzoek binnen de afdeling groenten beschutte teelt aan innovatieve teelten en teeltsystemen. Sinds 9 jaar wordt in dat kader onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en optimalisatie van professionele aquaponics, waarvoor het proefcentrum een eigen aquaponicsinstallatie beschikbaar heeft. Het onderzoek uitgevoerd door het PCG heeft onder meer de koppeling tussen viskwekerij Aqua4C en tomatenkwekerij Tomato Masters mede mogelijk gemaakt.

Programma 
De inspiratiesessie vindt plaats op maandag 11 februari van 12.50 tot 13.10 uur, met aansluitend een netwerklunch in Hogeschool Dronten. Aanmelden is niet nodig. Bekijk hier de complete uitnodiging. 

 

 


Reacties (1)

W.J. Boter at 12.01.2019

Beste lezer(es),

Graag kom ik naar deze bijeenkomst, maar een tijd van 12.50 tot 13.10 is voor mij niet interessant.
Wilt u mij de juiste aanvang en eindtijd c.q. programma doorgeven.

met vriendelijke groet,
Wiebe J. Boter

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Ideale samenwerking

In KAS Magazine vertelden Arie Bouman Kwekerij en BOL substraten onlangs over hun bijzondere samenwerking. In een korte video gaan zij...

De dames van HortiContact

Gisteren waren ze op bezoek bij ons. Drie vrouw sterk: Fleur, Marielle en Ceoray van HortiContact. Samen met ons team werd gebrainstormd...