Containervelden aardbeien onder dwangsom

26-08-2016    11:00   |    KAS TuinbouwCommunicatie

De gemeente Horst aan de Maas komt in actie tegen de containervelden met aardbeien bij Vissers Aardbeienplanten in America. De gemeente legde de illegale aanleg ervan in juni stil en dreigt nu met een dwangsom van 25.000 euro, zo is te lezen in een artikel in De Limburger.

De aardbeienteler teelt de aardbeien in potten die weer staan op een plastic afdekking die op de grond ligt. Het bestemmingsplan waar het containerveld ligt, de Midden Peelweg in America, staat dit niet toe. Begin 2015 legde het aardbeienbedrijf echter 10 hectare van deze containervelden aan. En het bedrijf was nu bezig met een uitbreiding van dit areaal naar 17 hectare. De gemeente heeft nu deze werkzaamheden stilgelegd onder eerder genoemde dwangsom.

Waterschap Peel en Maasvallei was ook van plan een dwangsom op te leggen omdat het risico bestaat dat bij hevige regen meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen wegspoelen naar de beken. De teler heeft dit risico echter adequaat opgelost, aldus het waterschap.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Gaasproef in chrysant

Van Iperen is, samen met Priva en de landelijke Chrysantencommissie, gestart met een proef in de teelt van chrysanten waarbij zeer fijnmazig...

Instagram: Slowjuicen

Dr. Veggie, dat 12 groentesappen vol vitamines, mineralen en gezonde enzymen heeft ontwikkeld, brengt de eigen producten nog maar eens onder...