Rotterdam: de belangrijkste foodhub van de wereld

20-11-2017    09:42   |    Goedemorgen

Tijdens de Amsterdamse Produce Show en Conference (APS) organiseerde Rotterdam Food Cluster op vrijdag 17 november ‘The Highlights of Rotterdam Tour’. Vertegenwoordigers van de internationale groente- en fruitsector in V.S., Zuid-Amerika, Afrika en Europa maakten, door rondleidingen bij toonaangevende locaties als de Markthal, de Spaanse Polder bij Schmidt Zeevis en Cool Fresh in Ridderkerk/Barendrecht, kennis met de Rotterdamse foodsector.

"Wij vinden het belangrijk om de Rotterdamse foodregio internationaal op de kaart te zetten. Regio Rotterdam, dé foodhub van de wereld, is immers ‘s werelds tweede grootste importeur van geconditioneerde goederen en een wereldwijde leider in innovatieve voedseltechnologie en logistiek", aldus Nick van den Berg, Ontwikkelmanager Rotterdam Food Cluster. "De APS-delegatie is vandaag positief verrast door de high standard quality en diversiteit van ons food cluster. Er is binnen het gezelschap serieuze interesse geuit voor Rotterdam als toekomstige vestigingsplaats."

Tijdens de Rotterdamse tour kregen de bezoekers rondleidingen bij toonaangevende foodbedrijven. Natuurlijk werd de Markthal op veler verzoek bezocht. Schmidt Zeevis liet zien hoe verse vis de hele wereld over gaat. Tot slot liet Cool Fresh zien welke rol voortdurende innovatie in verpakkingen, logistiek en marketing speelt in hun relatie met internationale retailers en kwekers.

Regio Rotterdam loopt voorop in de wereldwijde voedseleconomie. Met meer dan 6.000 foodgerelateerde bedrijven, ca. 45.000 arbeidsplaatsen en een gunstige ligging is het Rotterdam Food Cluster uniek in de wereld. "Iedere dag werken we hier - van zaadveredeling, productie, verwerking, research & development en onderwijs, tot transport en logistiek - aan oplossingen voor de voedselvraagstukken van vandaag en morgen. Rotterdam Food Cluster wil de regionale foodsector een boost geven! Hoe we dat doen? Via de Roadmap Next Economy bundelen we krachten en creëren we nieuw werk. Wij stimuleren innovatie, samenwerking, investeringen en zorgen voor goede dienstverlening om ondernemers te laten ondernemen."

Rotterdam Food Cluster is een initiatief van de gemeente Rotterdam.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws