Jiffy kiest voor PLA-netting in growblocks en pellets

24-01-2020    10:37   |    Goedemorgen

Het beperken van het gebruik van eenmalig plastic is een grote uitdaging in productieprocessen wereldwijd. Plastic verpakkingen en resten daarvan horen niet thuis in de natuur en moeten ook in teeltprocessen, waar mogelijk, vermeden worden. Jiffy werkt hard om het gebruik van kunststoffen in haar groeimedia te verminderen. Een eerste stap is de omschakeling van PE- en PP- plastics naar PLA voor de netting van Jiffy Growblocks and Jiffy Pellets.

De netting waar Jiffy voor kiest is een lichtgewicht fijn vezelweb gemaakt van polylactic acid (PLA). Dit materiaal is ontworpen voor tuinbouw processen en gemaakt van materiaal op basis van maïszetmeel. Dit is een hernieuwbare en duurzame bron van grondstoffen. Het PLA-net is biologisch afbreekbaar en composteerbaar onder gecontroleerde omstandigheden (industriële processen). Het materiaal is gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432. 
 
Duurzame prestatie 
Door de overstap van PE- en PP-plastics naar PLA brengt Jiffy plus minus 100.000 kg minder eenmalige plastics in omloop. Jiffy is trots op deze stap en haar bijdrage aan een duurzamere wereld. "We hebben de ambitie om onze klanten op meer manieren te helpen om hun producten op een duurzame manier of in een duurzame basis te laten groeien." 

"In de afgelopen vier jaar zijn diverse testen uitgevoerd om het beste materiaal voor de gewassen, de wortels en onze productiefaciliteien te selecteren. Midden 2019 zijn we gestart met het vervangen van de ‘oude netfolies’ door PLA. Al op 1 januari 2020 werd 90% van al onze Growblocks en 25% van onze Pellets geproduceerd met PLA-net. In de komende periode focussen wij op het vervangen van de folies in onze pellet productie. We verwachten op 31 december 2021 volledig omgeschakeld te zijn." 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...