Kinderen enthousiast maken voor techniek bij Priva

12-12-2018    09:12   |    Goedemorgen

Hoe krijg je kinderen enthousiast voor techniek? Bij tuinbouwtoeleverancier Priva in De Lier gaan ze dat proberen met robots. Aankomende zaterdag nemen robots de Priva Campus in De Lier over. Want dan wordt de Westlandse regiofinale van de First Lego League gehouden.

De teams, bestaan uit vier tot tien kinderen en moeten hun zelfgebouwde robots op wedstrijdtafels laten rijden. De kinderen worden op vier onderdelen beoordeeld. Zoals het technisch onderwerp, samenwerking, presentatie en er wordt gekeken naar de robot die de meeste toeschouwers trekt. De kinderen die het beste scoren op alle onderdelen, winnen de regiofinale. Het winnende team mag naar de finale van de Benelux om te proberen via de Europese finale bij de wereldfinale in Chicago terecht te komen.

Bij Priva zijn er hoge verwachtingen over de ideeën. Een idee dat vorig jaar door kinderen geopperd werd, om regenwater in tuinen op te vangen en te recyclen, is bijvoorbeeld echt uitgevoerd.

De robotwedstrijd is zaterdag gratis te bezoeken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meet&Greet met Flora Ola bij FHS

Er is weer een Meet&Greet bij Flower Handling Services in Naaldwijk. Donderdag 24 januari 2019 kun je van 9 tot 13 uur kennismaken met het...

Chinese landbouwminister op bezoek

Qu Dongyu, de Chinese viceminister van het ministerie Landbouw en Plattelandsontwikkeling, was maandag voor een kort bezoek in Nederland. In...