Klasmann-Deilmann groeit door op locatie Schiedam

Klasmann-Deilmann groeit door op locatie Schiedam

Zojuist is gestart met de inrichting van de nieuwe productiehal voor Klasmann-Deilmann Benelux op hun locatie aan de Nieuwe Waterwegstraat 34 in Schiedam. Het ontwerp van de hal, de uitbreiding van de opslagcapaciteit, alsmede de routing en inrichting, zijn mede ontwikkeld op basis van verwachte groei, inzichten en input van de medewerkers met de Lean filosofie als leidraad.

Deze aanpak van Klasmann-Deilmann past in hun bedrijfsstrategie. Sinds enkele jaren passen zij het Lean principe toe, dat zij doorvoeren in alle gelederen van hun organisatie. Op basis van deze filosofie worden processen vereenvoudigd, waardoor onder meer efficiënter, sneller en schoner geproduceerd kan worden. Hiermee wordt niet alleen ingespeeld op de belangen van de afnemers, maar wordt ook de werkomgeving voor de Klasmann-Deilmann medewerkers aanzienlijk verbeterd.
 
Masterplan uitbreiding Schiedam
 De nieuwbouw maakt deel uit van een masterplan waarin ook de nieuwe routing voor het terrein is opgenomen. In de fabriek wordt een extra menglijn gebouwd voor ProLine substraten, extra capaciteit en flexibiliteit. De hal wordt reeds gebruikt voor de productie van houtvezel, maar binnenkort gaat hier ook het gehele verpakkingsproces van de substraten plaatsvinden met onder andere een tweede pers voor het maken van Big Bales. Daarnaast wordt een deel van de hal gebruikt om logistieke processen te accommoderen, door middel van een laadterminal voor vrachtwagens en een rollerbaan voor de verpakte materialen naar het nieuwe aangrenzende opslagterrein. Hierdoor wordt een constante flow gecreëerd.
 
De ontwikkeling van het plan voor de nieuwe hal en de daarbij behorende inrichting heeft ertoe geleid dat de processen in de bestaande hallen ook worden aangepast, zodat die binnenkort eveneens voldoen aan de eisen van het vastgestelde groeiscenario.
 
Volgens een woordvoerder hoopt men aan het eind van het jaar de hal in gebruik te nemen, maar dat hangt af van verschillende factoren. De nieuwe routing van het buitengebied, met o.a. een bewaakte toe- en uitgang middels slagbomen en een weegbrug, is nu in een testfase en wordt definitief afgerond als alle bevindingen geëvalueerd zijn.
 
Substraten

Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van organische substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen. Hun substraat experts beschikken over een grondige kennis van veenproducten en alternatieve grondstoffen. Vanwege deze expertise, de optimalisering van alle logistieke processen en de geografische spreiding van herkomsten, is het bedrijf in staat jaarrond een hoge en constante kwaliteit substraat te leveren.
 
Het bedrijf beschikt over eigen veenderijen in Duitsland, Ierland, Litouwen en Letland, alsmede  eigen productielocaties voor alternatieve grondstoffen in verschillende landen. In het kader van duurzaamheid worden de veenderijen na vervening teruggebracht in natuurlijke staat. Door de beschikbaarheid van een continu hoogwaardige kwaliteit van grondstoffen in eigen beheer, waaronder een groeiend aandeel alternatieve grondstoffen, zijn zij in staat om ook op langere termijn haar afnemers van de gewenste producten te voorzien.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v