Laatste kans indienen ideeën 'waterchallenge'

26-01-2022    08:42   |    Glastuinbouwwaterproof.nl

Het is nog slechts enkele dagen mogelijk om innovatieve ideeën aan te dragen voor het tegengaan van lekkages van gewasbeschermingsmiddelen en voedingsstoffen naar het water in de glastuinbouwgebieden van Oostland en Westland. Het samenwerkingsverband Emissieloze Kas stelt in een challenge €45.000,- beschikbaar.

De kwaliteit van het oppervlaktewater in de glastuinbouwgebieden is de afgelopen jaren gestaag vooruit gegaan. De waterkwaliteit in de glastuinbouwgebieden is echter nog niet goed genoeg. Daarom hebben de samenwerkende partijen in het afsprakenkader Emissieloze Kas onder meer een challenge uitgeschreven voor de beste ideeën om lekkages uit de kas via de bodem naar het water tegen te gaan.

Stimuleringsbijdrage
Voor deze challenge zijn de initiatiefnemers op zoek naar innovatieve ideeën uit de glastuinbouw-, kassenbouw- en installatiesector of uit onverwachte hoek. Ideeën kunnen worden ingediend tot 31 januari 2022. Op 15 maart 2022 worden de winnaar(s) bekendgemaakt.
Er is € 45.000,- prijzengeld beschikbaar voor de challenge. Dit geld is bedoeld als stimuleringsbijdrage om het beste idee óf de beste ideeën verder te ontwikkelen en (als pilot) in de markt te introduceren. Voor de winnaar(s) is het een prachtige kans om hun product te ontwikkelen. Ga naar de Winnovatie Challenge voor meer informatie en de voorwaarden en om het idee in te dienen!

Betrokken partijen
Deze challenge wordt mogelijk gemaakt door samenwerkingsverband Emissieloze Kas. Daar zijn Glastuinbouw Nederland, Provincie Zuid-Holland, hoogheemraadschap van Delfland, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, gemeente Westland, gemeente Midden-Delfland, gemeente Waddinxveen, gemeente Pijnacker-Nootdorp, gemeente Zuidplas en gemeente Lansingerland onderdeel van.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

EnergiekEvent drukbezocht

Het was volle bak op het eerste fysieke EnergiekEvent sinds drie jaar, waarvoor Delphy IC en Wageningen UR hun...