Lavendel Dümmen Orange heet voortaan 'LaDiva'

11-06-2021    09:51   |    Goedemorgen

Als 'LaDiva' ter sprake komt, kunt u er zeker van zijn dat het om iets bijzonders gaat. Dat geldt ook voor de aantrekkelijke lavendelrassen van Dümmen Orange. Het internationaal opererende bedrijf zal alle bestaande en toekomstige rassen van Lavandula angustifolia, L. stoechas en L. dentata vanaf nu onder deze krachtige merknaam samenbrengen. Er zijn tevens twee nieuwe rassen die het lavendelassortiment voor het seizoen 2021/2022 aanvullen.

De nieuwe naam belooft meer bekendheid en een sterkere merkerkenning te genereren voor onze lavendelrassen met hun betrouwbare genetica. De voordelen zijn duidelijk: telers kunnen bouwen op stabiele eigenschappen, uniform uitgangsmateriaal en een grote populariteit bij de consument; dit niet in de laatste plaats omdat deze rassen bijzonder goed tegen extreme warmte kunnen en insectvriendelijk zijn.
Dümmen Orange lanceert voor het seizoen 2021/2022 twee nieuwe highlights als aanvulling op haar welbekende en populaire assortiment: Lavandula angustifolia LaDiva Vintage Violet en Lavandula stoechas LaDiva Big Night.

LaDiva Vintage Violet is eenvoudig te telen en perfect voor de geprogrammeerde teelt. Dit nieuwe ras is eerstejaars bloeiend en extreem goed bestand tegen grote warmte en droogte. Tevens ontwikkelen de planten een indrukwekkende overvloed aan bloemen, waardoor ze een populaire voedselbron zijn voor insecten. Het vrij compacte gewas bereikt een hoogte van 25 tot 30 cm en is ideaal voor de teelt in 2 liter containers. Vintage Violet presteert geweldig goed op pot en is ideaal voor alle soorten plantenbakken, perken en borders. Ook in de groenvoorziening komen de uitstekende eigenschappen goed tot uiting. Een zeer aantrekkelijke vaste plant, zowel voor de particuliere tuin als voor de groenaanleg.

Lavandula stoechas LaDiva Big Night
De nieuwe Lavandula stoechas LaDiva Big Night met haar uitstekende productie-eigenschappen en een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, sluit zich daar gelijk bij aan. Het ras levert voortreffelijke tuinprestaties. Ook dichterbij huis zoals op het terras of op het balkon én in de grootschalige groenaanleg komt het uitstekend tot zijn recht.

Het contrast tussen de vele donkergetinte bloeiwijzen die prachtig afsteken tegen het grijsachtige blad maakt indruk. Het ras kent een compacte en dichte plantopbouw en leent zich bij uitstek voor de teelt in 2 liter containers. LaDiva Big Night is eerstejaars bloeiend en kan prima tegen grote warmte. Haar talrijke bloemen leveren zeer gewild voedsel voor insecten en zorgen bovendien voor een lang bloeivenster.

"Telers en consumenten kunnen uitkijken naar twee geweldige, nieuwe rassen in een uniek Lavandula-assortiment. Want LaDiva van Dümmen Orange staat voor iets bijzonders: gegarandeerd betrouwbaar en buitengewoon, met inmiddels 11 afzonderlijke rassen om uit te kiezen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws