LTO blij met NOW-regeling

01-04-2020    11:14   |    Glastuinbouw Nederland

LTO Nederland is blij dat het Kabinet de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW-regeling) heeft gepubliceerd voor steun aan bedrijven die door de coronacrisis zwaar in de problemen zijn gekomen. Het Kabinet trekt daar miljarden voor uit, zo maakte minister Koolmees van SZW gisteren bekend. Onder voorwaarden kunnen bedrijven een beroep doen op subsidie voor loonkosten.

“Deze regeling is hard nodig want veel bedrijven in de land- en tuinbouw hebben het zeer zwaar, vooral in de sierteelt, boomkwekerij en de multifunctionele landbouw”, zegt Marc Calon, voorzitter LTO Nederland. “Het is in de huidige tijd overleven en het geld vliegt de deur uit. Alle maatregelen die bijdragen aan overleven zijn dringend noodzakelijk.”

Problemen snel oplossen
Het Kabinet heeft, gezien de reikwijdte en impact van de coronacrisis, gekozen voor snelheid en een generieke regeling met weinig ruimte voor maatwerk. De gepubliceerde NOW-regeling zal zeer waarschijnlijk nog verder moeten worden verbeterd. “Bij onze leden leeft de zorg dat de regeling minder goed past bij het seizoensmatige karakter van de land- en tuinbouw.” zegt Marc Calon. “Wij roepen onze leden op om problemen aan ons door te geven zodat wij hierover het gesprek aan kunnen gaan met het Kabinet. Afgesproken is dat indien zich problemen voordoen, deze snel moeten worden opgelost.”

Aanvragen vanaf 6 april
De NOW-regeling biedt bedrijven een tegemoetkoming in de loonkosten, afhankelijk van het omzetverlies en de loonsom. Doel van de NOW-regeling is om bedrijven te steunen en om banen te behouden. Aanvragen kunnen vanaf 6 april worden ingediend bij het UWV dat hiervoor een speciaal digitaal loket zal openen. Het UWV verwacht binnen vier weken, mits er wordt voldaan aan de voorwaarden, een voorschot uit te kunnen keren. Kijk voor meer informatie over de NOW-regeling op de site van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

(Foto: Rijksoverheid/Arenda Oomen)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...