Monsanto verhoogt bod op Syngenta

25-08-2015    11:32

Monsanto heeft het bod op de Zwitserse branchegenoot Syngenta verhoogd naar 47 miljard dollar. Het bedrijf biedt circa 470 Zwitserse frank per aandeel, hetgeen deels wordt betaald in cash en deels in aandelen Monsanto.

Dat meldt Bloomberg, aldus AgriHolland. Eerder werd een bod ter waarde van 40 miljard dollar uitgebracht. De raad van bestuur van Syngenta wees dat bod af. Het aandeel cash in het huidige bod is hoger dan in het bod dat eerder werd gedaan. In het nieuwe bod zit bovendien een vergoeding van 3 miljard dollar voor het geval de overname mocht mislukken vanwege bezwaren van mededingingsautoriteiten. In het voorgaande bod was dat 2 miljard dollar.

De raad van bestuur van Syngenta komt op 25 augustus bijeen om over het nieuwe bod van Monsanto te spreken. De verwachting is dat er opnieuw een afwijzing komt. De top van Syngenta meent dat het bedrijf 62 miljard dollar waard of 650 Zwitserse frank per aandeel. Het is echter niet ondenkbaar dat investeerders in het bedrijf zullen aandringen op de raad van bestuur om toch met Monsanto te gaan onderhandelen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Helpende hand

Anderhalve week geleden legde een verwoestende brand de tribune van TOGB in as. Mustang Demolition helpt de...