Zeurniet bundelt zes rassen onder één naam

27-09-2018    09:07   |    Goedemorgen

Zes verschillende plantenrassen onder één familienaam bundelen? Bij kwekerij Zeurniet deden ze het zonder aarzelen. Schefflera en vijf soorten varens: Asplenenium, Davallia, Diversifolium, Platycerium en Punctatum, leveren ze onder hun zelfbedachte merk Lova.

De merknaam Lova is een samentrekking van ‘Life on Lava’ en dat heeft alles te maken met het feit dat ze al die plantjes kweken en uitleveren op stukken lavasteen.

700 graden Celsius
Ooit kwam dat lava bij een temperatuur van 700 graden Celsius uit een vulkaan. In gestolde vorm is het poreus en kan het vocht en voeding afgeven. Kweker Jos Scheffers van Zeurniet had het idee daarmee iets te doen, maar kwam er niet uit. Een bevriende kweker uit Australië tipte hem vervolgens welke planten het wél goed doen op zo’n bonk gestold lava. "Toen hebben we een container met 15.000 lavastenen uit China laten komen en zijn we een beetje gaan oefenen." Samen met hun vaste veredelaars gingen ze aan de slag. Partijtje van 100 stekjes opkweken en kijken of het groeit, hoe het gaat.

Uitbreiding
De zoektocht naar planten waarvan de wortels in het licht kunnen groeien, leverde tot op heden een zestal geschikte planten op. Met de wortels om de steen en geplaatst in een waterdicht sierbakje gaan ze nu in behoorlijke aantallen de deur uit. Of de familie nog gaat uitbreiden? Zou zomaar kunnen, als we Jos mogen geloven.

Foto: instagram.com/lova_plant


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws