Meer geld naar de tuin tijdens coronaperiode

Meer geld naar de tuin tijdens coronaperiode

Tijdens deze coronaperiode geniet Nederland massaal meer van hun eigen buitenruimte en koopt men meer spullen om hun buiten paradijs mee op te fleuren.

Dat blijkt uit een groot tuinonderzoek van home & interieurplatform Biano.nl. Meer dan een derde (35,4%) van thuiszittend Nederland blijkt, ten tijde van het coronavirus, meer geld aan zijn of haar buitenruimte uit te geven. Maar liefst 1 op de 5 gaf zelfs meer dan €100,- extra uit aan tuinartikelen. Met name in de tuinplanten wordt flink geďnvesteerd. Niet geheel onverwachts vanwege de #blijfthuis maatregelen, bestelde de meerderheid (52,9%) deze tuinartikelen via webshops, terwijl voor de coronacrisis slechts 36,4% van de mensen tuinspullen online bestelde.

Het is niet gek dat mensen meer geld hebben uitgegeven aan hun buitenruimte, want bijna 70% van de Nederlanders zegt - in vergelijking tot voor de coronacrisis - meer van zijn of haar buitenplekje te genieten. Corona of niet, we blijven natuurlijk Nederlanders en dus blijven we ook onze tuinirritaties in ere houden. Onze grootste ergernis is toch nog steeds de insecten die onze planten opeten (43,7%), gevolgd door de kat of hond van de buren die in de tuin poept (27%) en de rugkrachten van alle tuinklusjes (22,8%).

Maar waar worden we dan wel gelukkig van in onze tuin of op het balkon? Dat is heel simpel. Ondanks de irritaties vindt het meerendeel van de tuin- of balkonbezitters (62,8%) het heerlijk om met zijn handen in de buitenlucht bezig te zijn. De scheidslijn tussen ontspannen tuinklusjes en een perfectionistische tuin is echter flinterdun: ruim de helft van de respondenten (55,6%) zegt namelijk te tuinieren om de tuin er op-en-top uit te laten zien. En laat corona ons nou net alle tijd van de wereld gunnen voor een volmaakte tuin...

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v