Microplasticvrije filmcoats voor zonnebloemen

Microplasticvrije filmcoats voor zonnebloemen

Zaadverbeteraar Incotec presenteert deze week twee nieuwe microplasticvrije filmcoats, beide voor zonnebloemzaden voor de Europese markt. De twee filmcoats zijn de eerste van een nieuwe reeks van microplasticvrije producten die worden ontwikkeld in afwachting van regelgeving die het gebruik van microplastics in zaadbehandeling gaat verbieden.

De nieuwe microplasticvrije filmcoats voor zonnebloemen, Disco Blue L-1501 en Disco Purple L-1601, zijn ontwikkeld om te voldoen aan het huidige voorstel van het ECHA (Europees Agentschap voor Chemische stoffen) namelijk het beperken van het gebruik van microplastics bij de behandeling van zaden. De nieuwe filmcoats voldoen aan alle kwaliteitseisen en zijn minstens even effectief als conventionele producten. Deze nieuwe producten zullen worden gevolgd door een groeiend aantal microplasticvrije alternatieven, te beginnen met producten en regio's die als eerste te maken krijgen met de veranderende wetgeving.
 
Erik Jan Bartels, Incotec's Managing Director: "Hoewel het gebruik van microplastics in zaadbehandeling nog niet wettelijk verboden is, wordt deze wetgeving binnen enkele jaren verwacht. Vooruitlopend hierop vinden we het belangrijk dat onze nieuwe microplasticvrije producten voldoen aan het huidige eisenvoorstel van het ECHA. Hoewel de totale bijdrage van de zaadindustrie aan het wereldwijde probleem van de microplastics beperkt is, vinden wij het belangrijk bij te dragen aan het oplossen van dit probleem en om zo duurzaam mogelijk te zijn. Het ontwikkelen van microplasticvrije producten volgens dezelfde kwaliteitsnormen als onze klanten gewend zijn, is een echte doorbraak. We zijn heel blij dat we onze klanten kunnen helpen om de komende veranderingen voor te blijven, zonder dat we concessies hoeven te doen aan de kwaliteit".
 
De ontwikkeling van een alternatieve reeks van microplasticvrije producten maakt deel uit van Mission Zero, de duurzaamheidsstrategie van Incotec, waarbij het bedrijf toegezegd heeft de impact van zijn producten op het milieu tot een minimum te beperken en altijd te zoeken naar de meest duurzame oplossing om klanten te helpen hun doelstellingen te bereiken.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v