Nieuwkomer Koppert Cress

06-11-2019    09:16   |    Goedemorgen

Koppert Cress introduceert Cuzco Leaves, een blad met komkommersmaak. Wanneer het rauw gebruikt wordt is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt. Omdat de steel te sterk van smaak kan zijn, wordt aangeraden om enkel delen van het blad te eten.

"Gebruik het blad in cocktails, bij vette vis, tonijn tartaar, steak tartaar en groenten gerechten. Combineer met avocado, citrus, gefermenteerde groenten, gerookte en gedroogde gerechten. In combinatie met vette ingrediënten zal de smaak meer nootachtig zijn", aldus Koppert Cress.

Oorsprong
Cuzco Leaves is het blad van een plant die familie is van de komkommer en afkomstig uit Zuid Amerika. In Peru wordt de plant geteeld voor haar vruchten. De jonge scheuten, bladeren en ranken worden gebruikt als bladgroenten.

Cuzco Leaves zijn het hele jaar beschikbaar en kunnen tot een week bewaard worden bij een temperatuur tussen 2–7°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoen Cuzco Leaves aan de hygiënische normen in de keuken. De scheuten worden schoon en hygiënisch geteeld.

In verband met de aanwezige bittercomponenten wordt geadviseerd om niet meer dan 15 bladeren per dag te consumeren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Subsidiepot nu al leeg

Het subsidiepotje dat Nederlanders kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto...