Duurzame locatie Florensis in Dinteloord ingewijd

17-12-2019    10:36   |    Goedemorgen

Recent zijn de laatste fases van de nieuwe high-tech productielocatie van Florensis Dinteloord opgeleverd. Florensis heeft in het afgelopen jaar de bouw van een productiekas van 60.000 m2, een geconditioneerde bedrijfshal van 5.000 m2 en kantoorruimtes gerealiseerd.

Voor de officiële aftrap op 6 december heeft het directieteam de mouwen opgestroopt en de eerste trays met Calocephalus stekken in de kas geplaatst.

Meer productiecapaciteit
Adriaan Vonk, Director Domestic Production bij Florensis is trots op het resultaat in Dinteloord. “Florensis groeit sterk in de productie van jonge planten. Daarvoor hebben wij meer vierkante meters hoogwaardige productieruimte nodig. Op deze duurzame nieuwe locatie hebben wij nu een hoogwaardige kas en bedrijfsruimte, voorzien van de laatste innovaties op het gebied van klimaat, teelttechniek en energiebesparing. Daarnaast wordt in het tuinbouwgebied Nieuw Prinsenland gewerkt met een gezamenlijke spuiwatervoorziening, een ondergrondse wateropslag en een centraal gasontvangst- en electriciteitsstation. De komende weken gaan we de kas, waarvan 15.000 m2 cabriokas en 45.000 m2 Venlokas, steeds verder volzetten met trays.”

Duurzame bedrijfshal
De moderne bedrijfshal is geïsoleerd, voorzien van slimme klimaatsturing en het dak is uitgerust met 1.320 zonnepanelen. In de geconditioneerde hal staan 3 straten met totaal 18 steksteekrobots opgesteld. De steksteekrobots zijn verhuisd vanuit hoofdkantoor Hendrik-Ido-Ambacht en uitgebreid met 6 extra robots.
Op www.florensis.com/nl-nl/nieuwbouwproject is de bouw van onze duurzame en ‘state of the art’ productielocatie voor jonge planten te zien. De officiële opening van Florensis Dinteloord zal in 2020 plaatsvinden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws