Onder alle spectra goed te werken in Alstroemeria

Onder alle spectra goed te werken in Alstroemeria

Bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk worden sinds september 2019 in twee kasafdelingen vier alstroemeriarassen (drie types) geteeld onder vier verschillende lichtspectra. De BCO Alstroemeria bezoekt elke twee weken de kasafdelingen waar het onderzoek 'Alstroemeria en haar lichtcriteria' loopt. De telers van de BCO constateren dat er onder alle gebruikte spectra goed te werken is.

Bij het laatste bezoek op 29 december was het buiten nog donker. De leden hadden het geplande bezoek opzettelijk vervroegd, om met eigen ogen te kunnen ervaren hoe het is om zonder daglicht in de verschillende lichtbehandelingen het gewas te beoordelen. Er wordt gekeken naar oogstrijpheid, gewaskleur, plagen en afwijkingen. De telers constateren dat onder alle gebruikte spectra het gewas goed te zien is, er is goed in te werken.

Hoewel van buiten de kas het licht vrij rood oogt in de 'HR-Hoog Rood' behandelingen (85% rood), oogt het veel minder rood dan in de hybride combinaties in de praktijk. Binnen wennen de ogen snel aan het licht. Er is dus voldoende wit licht (6%) in het 'Hoog Rood spectrum' om het gewas goed te zien. In de HBW spectra (72% rood, 14% wit) oogt het licht gewoon wit en is het gewas als bij daglicht te zien.

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v