'Onfatsoenlijk behandelen medewerkers onacceptabel'

'Onfatsoenlijk behandelen medewerkers onacceptabel'

Elke situatie, waarin een internationale werknemer met hoge verwachtingen en ambitie, zonder gezin en familie, naar Nederland komt en hier onfatsoenlijk wordt behandeld, er een te veel is. "Dat is voor ons absoluut onacceptabel", laat Glastuinbouw Nederland weten naar aanleiding van berichtgeving in de landelijke media over de situatie van arbeidsmigranten in Nederland.

Glastuinbouw Nederland keurt iedere vorm van het bewust niet betalen van loon en toeslagen en het onder slechte omstandigheden huisvesten van internationale werknemers af. Peter Loef: "We onderschrijven daarmee wat de Commissie Roemer daarover zegt. Gelukkig dat woordvoerder Emiel Roemer, zowel in zijn eindadvies aan de minister als deze week op televisie, óók duidelijk aangaf dat hij veel bedrijven heeft bezocht die het heel goed hebben geregeld."

De landelijke media - zowel televisie als dagbladen - hebben de afgelopen dagen weer veel aandacht besteed aan de situatie van arbeidsmigranten. Zoals vaker het afgelopen jaar is de beeldvorming overwegend negatief. Dat plaatst de beleidsspecialisten Arbeid van Glastuinbouw Nederland voor een dilemma: laat je de storm overwaaien, of ga je toch reageren. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid en komen op voor de vele leden van Glastuinbouw Nederland die hun zaken op gebied van goed werkgeverschap prima voor elkaar hebben", zo stelt Peter Loef.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v