Onings zet testresultaten bloeiproeven 2019 online

18-07-2019    10:04   |    Goedemorgen

Onings Holland streeft ernaar om ieder jaar een goed overzicht te creëren van alle proefopplantingen van het grootste lelieassortiment ter wereld. Met deze informatie wordt de kennis van de verschillende leliesoorten uitgebouwd en kan het advies naar klanten worden onderbouwd. De testresultaten van 2019 (oogst 2018) zijn nu online beschikbaar.

De resultaten bestaan dit jaar uit 614 verschillende cultivars verdeeld over 4036 verschillende opplantingen. De opzet van dit jaarlijks terugkerende project blijft ongewijzigd. Van alle ontvangen partijen worden 30 bollen afgenomen die vervolgens worden geplant in de volle grond in een standaard kas. Tijdens de groei werd in onze proefkas geprobeerd de meest normale groeiomstandigheden aan te houden. Hiermee creëren we een zo reëel mogelijk beeld van de kwaliteit van alle partijen en waarborgen we de relevantie van de eindresultaten. Ook konden de partijen met hetzelfde soort en dezelfde maat met elkaar vergeleken worden.
De resultaten worden deels beïnvloed door de groeiomstandigheden tijdens de teelt van de bollen. Ook het weer tijdens de broei van de opplantingen heeft gevolgen voor de uitslagen. Dit jaar kenmerkte de weersomstandigheden door hoge temperaturen aan het begin van de groei en koel weer in de laatste weken voor de bloei.
Er kunnen aan de resultaten geen rechten worden ontleend.
"Wij zijn trots dat we u ook dit jaar weer deze schat aan informatie kunnen bieden en we hopen dat we u hiermee kunnen helpen op welk vlak dan ook. Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de resultaten, twijfel vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst", aldus Onings Holland. 

Bekijk hier de testresultaten


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Haast u langzaam

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...