Januari anti-winters zacht

29-01-2020    11:30   |    Telegraaf

Januari 2020 gaat de geschiedenisboeken in als een van de warmste januarimaanden ooit. Met gemiddeld 6,1 graden, tegen 3,1 normaal, was het anti-winters zacht, blikt Weeronline terug.

De gemiddelde temperatuur levert een zesde plek op in de lijst met warmste januarimaanden. Recordhouder blijft januari 2007 met een gemiddelde van 7,1 graden.

De hoogste temperatuur van afgelopen maand in De Bilt werd gemeten op 14 januari, toen het 12,9 graden werd. De hoogste temperatuur in het land noteerde Arcen een dag later met 13,6 graden. De zon liet zich afgelopen maand echter veel minder zien dan gebruikelijk. Normaliter telt januari zo’n 62 uur zon, in 2020 was dit gemiddeld slechts 46 uur.
Geen sneeuw- en ijspret

Sneeuw- en ijspret was er nauwelijks. In De Bilt vroor het zes dagen tegen dertien dagen normaal. Alleen in Limburg werd een ijsdag genoteerd, in Ell (midden-Limburg) bleef het op 21 januari de hele dag vriezen. De aanwezige mist ging over in sneeuw en zorgde - voor de eerste keer deze winter - voor een wit landschap.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws