Orders inpakken is feestje bij Wooning Orchids

21-07-2021    10:03   |    Goedemorgen

Het verwerken van orders is een feestje bij Wooning Orchids. De Android scanners van Codema maken het inpakproces sneller en overzichtelijker dan ooit. De Phalaenopsis kwekerij van 9 hectare gevestigd in Bleiswijk kan niet zonder een perfect werkend ordersysteem. Overzichtelijkheid en snelheid zijn kernvoorwaarden in een markt waarin meer kleinere orders de norm zijn. Zeker gezien het brede assortiment dat Wooning Orchids biedt, is het belangrijk dat iedereen vertrouwt op het systeem.

Vanuit de wens van overzicht en snelheid, startte Wooning Orchids met de nieuwe Android scanners van Codema. Met de scanner scant men tijdens het inpakken van karren de pakbon en geeft men de belading door. Het SDF Profice systeem weet daardoor real-time welke orders klaar staan voor transport en welke orders nog ingepakt worden of moeten worden. Dit overzicht laat duidelijk zien wat er nog moet gebeuren voordat het transport arriveert. Na het scannen van de pakbon volgt automatisch de veilingbrief.

Betrouwbaar
De Android scanner van Codema is uitermate betrouwbaar als het gaat om netwerkverbinding en snelheid van invoer. Hiermee kan de slimme software van Codema de grootste pieken in elk inpakproces aan. De scanner staat in directe verbinding met het SDF Profice systeem, waardoor informatie 1 op 1 overkomt en fouten tot een minimum worden beperkt.

 “De pakbon en scanner van Codema passen naadloos in ons inpakproces. Dit zorgt ervoor dat we dit proces digitaal kunnen volgen", aldus Expeditie Medewerker Fred van Schie. "Tegelijkertijd geeft het gemak. Niemand hoeft naar de pc te lopen om een veilingbrief te printen. Deze volgt namelijk automatisch na het scannen. Daardoor gaan we achter elkaar door met inpakken."

Software ondersteunt
"Software is er om bedrijfsprocessen te ondersteunen. Codema begrijpt dit goed", zegt Backoffice Medewerker Toos Helder. "Het overzicht dat toont wat er ingepakt is of nog ingepakt moet worden, helpt mij om op tijd te schakelen. Als mijn collega Fred een pakbon scant, zie ik dit direct in het SDF Profice systeem. Hiermee winnen we tijd, bellen we minder over en weer en voorkomen we fouten. Dat geeft de snelheid en betrouwbaarheid die we zoeken. Wie wil dat nu niet?!"


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fan van Berg

Op de Benomic Star buisrailwagen van Berg Hortimotive kun je nu ook een fan monteren, om het werk aangenamer...