'Jungle Talks to...' start nieuwe serie met Duitsland

22-01-2021    09:15   |    Goedemorgen

'Jungle Talks to...' keert terug op Paprika Tasty Radio. Vanaf volgende week kun je weer luisteren naar het programma van Eds Smit op de tuinbouwzender, waarin telkens een land centraal staat. In het nieuwe jaar wordt gestart met een uitzending over de tuinbouw in Duitsland.

Nederlanderse ondernemers met vestigingen in Duitsland schetsen een beeld van de Duitse markt en de voor- en nadelen van het hebben van een eigen (productie)vestiging in onze grootste afzetmarkt.
Naast de landbouwraad, Peter Vermeij, komen Jeroen Stamsnijder, directielid bij Emsflower, Jochem Wolthuis, directeur van het Duitsland Desk voor Agri Food and Flowers en Kevin van IJperen, bedrijfsleider bij Wittenberg Gemüse, onderdeel van Van Gog Kwekerijen aan het woord.

Duitsland is niet alleen exportland nummer één voor de Nederlandse tuinbouw, het is tevens een land waar met zowel bewondering als achterdocht naar de Nederlandse tuinbouw gekeken wordt. De ‘Wasserbomben’’ liggen ver achter ons en hebben plaats gemaakt voor hoogwaardige producten die voldoen aan alle normen. Maar de scepsis is nog niet helemaal weg.

Leidt het bovenstaande, mede door de prikkel die Covid-19 in vele landen gegeven heeft om local for local meer centraal te stellen, tot een groeiende belangstelling voor Duitse producten in de Duitse markt? Of is de Nederlandse positie nog altijd solide en wordt die zelfs versterkt doordat het Nederlands product jaarlijks aan kwaliteit wint, diverser wordt en duurzamer geproduceerd wordt?

De eerste aflevering van 'Jungle Talks to...' in 2021, een initiatief van Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en ondersteund door RVO, belooft een hele interessante te worden in een week waarin velen misschien liever op de IPM in Essen waren geweest. Schakel in voor dit alternatief op donderdag 28 januari op www.paprikatastyradio.nl om 16.00 uur en blijf luisteren tot 17.30 uur. De live uitzending zal de week erna worden herhaald worden.

Alle 'Jungle Talks to...'-afleveringen vind je tevens terug op goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....