Producent ventilatoren zorgt voor donkere nachten

Producent ventilatoren zorgt voor donkere nachten

De glastuinbouw toont steeds meer interesse in de ventilatoren van Hinova, zo laat het bedrijf weten. Ook vanuit het buitenland is veel belangstelling. "Het is drukker dan ooit op de werkplaats, en dat zal voorlopig ook niet veranderen."

Vorig jaar nam Hans Weisbeek de werkzaamheden van Hinova over. Het bedrijf wat innovatieve ventilatiesystemen voor de glastuinbouw produceert, verhuisde van Berkel en Rodenrijs naar Bleiswijk. Hans Weisbeek: "We hebben hard gewerkt aan de commercie en het opzetten van een distributienetwerk. Dat begint nu zijn vruchten af te werpen, we hebben zojuist 255 stuks van een nieuwe type ventilator verstuurd naar een klant in België. Intussen wordt de werkvloer klaargestoomd voor een order naar Duitsland en Amerika. Het is drukker dan ooit op de werkplaats, en dat zal voorlopig ook niet veranderen."

In veel kassen gaan 's nachts de lampen aan, de regelgeving vraagt de schermen te sluiten om lichtuitstoot te voorkomen. Toch lukt dat niet altijd. Het wordt onder het scherm warm en vochtig, wat problemen kan veroorzaken voor het gewas. De schermen op een kier openen helpt, maar zorgt voor kouval in de kas en zorgt bovendien nog steeds voor gekleurde lucht op bewolkte dagen. Maar het systeem van Hinova zorgt ervoor dat de schermen dicht kunnen blijven zonder controle over het klimaat te verliezen. "We zoeken constant naar manieren om ons product te verbeteren. Het is dan ook mooi om te zien dat ons product zichzelf bewijst in de praktijk. Onze klanten zien een betere oogst door goede klimaatbeheersing en kunnen 's nachts hun schermen gesloten houden. Ons systeem realiseert dit op een energievriendelijke wijze. Daar ben ik het meest trots op", aldus Jan Willem van Ostaay

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v