Prominent wint!

09-01-2020    09:39   |    Goedemorgen

Coöperatieve telersvereniging Prominent is de grote winnaar van de 34e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mogen deze tomatentelers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Jack Groenewegen, voorzitter van de Coöperatieve vereniging ontving de prestigieuze prijs uit handen van Wiebe Draijer, groepsvoorzitter van Rabobank. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 8 januari op Keukenhof in Lisse.

Drie bedrijven waren genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. Plantanious uit Kwintsheul, Telersvereniging Prominent uit De Lier en SK Roses uit De Lier tonen alle drie onderscheidend ondernemerschap. De bedrijven zijn innovatief, met een continue drive tot verbetering van processen in het bedrijf. Daarnaast zetten zij zich ook in voor de ontwikkeling van de sector, door met partners aan een duurzame en circulaire tuinbouw te werken.

Het was voor de jury niet eenvoudig om een keuze te maken, omdat het eigenlijk allemaal winnaars zijn. Deze ondernemers zijn met recht de ‘parels’ van de sector. De keuze viel op Prominent, onder andere vanwege de innovatieve manier van samenwerken, het delen van kennis om de vereniging en de sector verder te helpen, en de wijze waarop gezamenlijk duurzame en circulaire activiteiten worden opgepakt. Dat maakt Prominent een waardige opvolger in de lijst van winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

De Tuinbouw Ondernemersprijs beloont jaarlijks het meest onderscheidende bedrijf in de tuinbouw dat met durf, doorzettingsvermogen en visie vernieuwing en duurzaam ondernemen in de praktijk brengt. Op deze wijze wil de stichting aandacht vestigen op goed en innovatief ondernemerschap, de schijnwerpers richten op positieve ontwikkelingen binnen de sector, maar ook ondernemers en hun bedrijven belonen voor hun uitmuntende prestaties en ze aansporen tot vernieuwing. Genomineerden en winnaars treden toe tot het bijzondere gezelschap van topondernemers, waar de hele tuinbouwsector trots op is.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws