Alstroemeria op Vriendinnendag

21-02-2017    09:05   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Op 18 maart is het Vriendinnendag. Speciaal voor die gelegenheid maakt bloemstylist Geert Maas voor bloemisten in Nederland twee kleurrijke boeketten met Alstroemeria: symbool voor vriendschap.

"Wat zijn jouw plannen voor Vriendinnendag? Wellnesscentra, restaurants en andere bedrijven springen erop in met vriendinnenarrangementen, high tea's en workshops. Voor bloemisten vormt deze dag een uitgelezen kans om extra boeketten te verkopen", zo laat de promotiecommissie Alstroemeria weten.

"Op Vriendinnendag hangt de lente in de lucht; dat vraagt om frisse, vrolijke boeketten. Bloemstylist Geert Maas maakte – ter inspiratie – twee goed verkoopbare boeketten met Alstroemeria en een vleugje voorjaar. Alstroemeria's in zachte pastellen vormen een ijzersterke combinatie met lentebloemen. Geert Maas heeft gekozen voor zachtgele Alstroemeria's in combinatie met limegroene anjers en frivole tulpen. Zowel de tulpen als de Alstroemeria's groeien door op de vaas. Ze geven het geheel kleur en volume. Er gebeurt echt iets op de vaas; het boeket begint te leven! Een paar grillige takken Forsythia versterken de natuurlijke uitstraling van dit vrolijke vriendinnenboeket."

Boeketidee: Zoet & stoer
Vrouwelijke boeketten in de kleur roze mogen op Vriendinnendag niet ontbreken, meent Geert Maas. Een tip van zijn kant: verwerk de Alstroemeria's ook eens op verschillende hoogtes; dan komt de trosvorm mooi tot zijn recht. Combineer roze Alstroemeria's met andere bloemen in verschillende tinten roze. Grote, groene bladeren en grillige bloesemtakken maken er een stoer, eigentijds vriendinnenboeket van.

De promotiecommissie Alstroemeria roept bloemisten op om in de winkel of op social media een weggeefactie te organiseren. "Wie wil jij op Vriendinnendag verrassen met een Alstroemeriaboeket? Vertel ook dat Alstroemeria symbool staat voor vriendschap. De symboliek van bloemen is een meerwaarde die benut mag worden."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Subsidiepot nu al leeg

Het subsidiepotje dat Nederlanders kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto...