RoboCrops naar oktober

01-04-2020    10:47   |    Goedemorgen

Het event RoboCrops dat gepland stond op 23 en 24 april is verplaatst. Wel vinden er op 24 april diverse online workshops plaats rondom het thema ‘Robotica in de agrarische sector'.

"Door de veelheid aan evenementen die worden verzet naar het najaar hebben we er voor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de GreenTech en daarnaast een eendaagse bijeenkomst te organiseren in World Horti Center op vrijdag 23 oktober", zo laten de initiatiefnemers weten.

Tijdens de GreenTech in de RAI in Amsterdam (20-22 oktober) zal daar een themaplein Robotica worden gerealiseerd. De inhoudelijke programmering van RoboCrops zal plaatvinden op woensdag 21 oktober. Meer over het programma op de GreenTech, in World Horti Center en de hackathon in RoboHouse volgt binnenkort.

Reeds gekochte kaarten zijn geldig voor het event op 23 oktober. Deelnemers die reeds een ticket hebben gekocht, worden persoonlijk benaderd. Heb je een tweedaags kaartje gekocht, dan krijg je automatisch geld terug voor één dag. Ben je niet in de gelegenheid om te komen op 23 oktober, neem dan contact op met events@spam-protectinnovationquarter.nl

Online workshops 24 april
"In deze tijd van remote werk, vitale industrieën en nieuwe manieren van samenwerken namelijk relevanter dan ooit. Nu het leven even anders loopt dan anders, is er juist meer tijd om online met elkaar het gesprek aan te gaan en ons te verdiepen in de samenwerkingsmogelijkheden die er liggen. Wij helpen je hier graag bij. De workshops op vrijdag 24 april duren elk twee uur en worden georganiseerd samen met TU Delft, RoboHouse en Wageningen UR. Indien je interesse hebt om deel te nemen, kun je contact opnemen met Liselotte.deVries@spam-protecttudelft.nl en je 1e en 2e keus doorgeven. Doel is te komen tot gezamenlijke projectideeën."

De titels en tijden van de workshops zijn:
•    9:00-11:00 CET - Biomechanical Engineering: "A biologically inspired soft tactile robotic harvester for secure and gentle grip of vulnerable crops"
•    11:15-13:15 CET - Precision & Microsystems + Micro-electronics: “3D sensor networks and applications for autonomous, wireless sensor systems;
•    13:30-15:30 CET - Cognitive Robotics / Learning & Autonomous Control: “Flexible and reliable control for autonomous robot operation in agri / horti”
•    15:45-17:45 CET - Precision & Microsystems: "Design of hygienic and adaptive machines and robots through elastic mechatronics".

"Met RoboCrops willen we een beweging in gang zetten om innovatie in de kas te versnellen. Dit betekent dat we als organisatie hard werken om naast de organisatie van het event, een platform te bouwen waar telers, techniekbedrijven en andere belanghebbenden elkaar vinden. We publiceren de komende tijd een serie informatieve video's, waarvan de eerste inmiddels te zien is op ons kanaal."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...