Royal Brinkman en Agro4all lanceren adviesapp

24-06-2022    10:32   |    Goedemorgen

Het vraagt veel van telers om heden ten dage precies te weten welke gewasbeschermingsstrategie het best gevolgd kan worden en parate kennis op dit vlak op peil te houden. Gewasbescherming is complex en vraagt om specialisme. Talent gebruiken om gewasbeschermingsuitdagingen op te lossen is zinvoller dan alle feitjes rondom middelen, doseringen, resistentiemanagement, neveneffecten, veiligheidstermijnen en ga zo maar door, te weten.

Agro4All heeft in samenwerking met Royal Brinkman een innovatieve applicatie ontwikkeld, waarmee telers in één oogopslag zien wat de beste keuze is om te maken en alle achtergrondinformatie te raadplegen is. Deze tool, gevuld met gewasbeschermingsdata verrijkt met domeinkennis en ervaring van gewasbeschermingsspecialisten, is de nieuwste aanvulling op het Royal Brinkman IPM platform dat datagedreven gewasbescherming mogelijk maakt.

De tool zal als adviesgenerator gaan functioneren en gaat daarbij verder dan het simpelweg filteren van informatie. Er zit immers een groot verschil tussen vragen als: ‘ Mag ik dit gewasbeschermingsmiddel toepassen?’, ‘Welke dosering mag ik toepassen?’ of ‘ Welk middel past het beste binnen mijn gewasbeschermingstrategie en huidige situatie in mijn teelt?
Door de samenvoeging van data en technologie, verrijkt met persoonlijke voorkeuren vanuit de teler en de kennis en ervaring van gewasbeschermingsspecialisten ontstaat een advies op maat.  

Samenwerking
Royal Brinkman en Agro4all zijn een samenwerking gestart voor de ontwikkeling van deze adviesgenerator specifiek voor de tuinbouw. Agro4all is een softwareontwikkelaar voor de Agro-industrie in Kapelle, die zich o.a. focust op het leveren van informatie over gewasbeschermingsproducten via online applicaties. Door de technologie vanuit Agro4All, die gebruikers in staat stelt om in Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen te bekijken en te vergelijken, te combineren met de kennis en ervaring vanuit Royal Brinkman rondom geïntegreerde gewasbescherming in de tuinbouw, zetten we nu snel stappen naar het digitaliseren van een compleet geïntegreerd gewasbeschermingsadvies op maat.  Royal Brinkman en Agro4all zijn zeer te spreken over het partnership. De tool ondersteunt nu al de gewasbeschermingsspecialisten van Royal Brinkman en het is de verwachting dat de adviesgenerator dit jaar ook voor telers beschikbaar komt, wanneer de dienst wordt toegevoegd aan het Royal Brinkman IPM Platform.

Het project is een voorbeeld van innovatie van Royal Brinkman vanuit Let’s improve together, de methode waarop Royal Brinkman samen met telers en leveranciers werkt aan verbetering van de tuinbouw. De afdeling innovatie bestaat inmiddels uit vijf medewerkers die als doel hebben om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een betere en meer duurzame tuinbouwsector.

Toekomstblik
Een digitaal geïntegreerd advies op maat is de eerste stap die we nu zetten in de ontwikkeling van een digitaal raamwerk waarbinnen een diep begrip van gewasbescherming ontstaat dat zichtzelf continu verbetert. Maartje Jung, innovatiemanager van Royal Brinkman: “Het is onze ambitie om samen met glastuinbouwondernemers wereldwijd slimmere en stabiele ecosystemen voor gewasbescherming te bouwen. Een beeld dat eerst wellicht toekomstmuziek was, maar nu door de ontwikkeling van de adviesgenerator in samenwerking met Agro4All binnen handbereik ligt. Ondersteund door de adviesgenerator worden huidige gewasbeschermingsadviezen heroverwogen, verfijnt of verrijkt met als gevolg dat gewasbeschermingstrategieën wijzigen. Ten eerste doordat actuele en volledige informatie nu altijd digitaal binnen handbereik is, maar nog belangrijker door nieuwe inzichten uit  data-, analyse- en AI oplossingen die rekening houden met de resultaten van gewasbeschermingsactiviteiten uit het verleden en plannen voor de toekomst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....